Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Studenten kiezen voor Jesse Klaver bij Tubantia-debatten

246438 microphone 1716069 960 720

Jesse Klaver (GroenLinks) is de meest populaire lijsttrekker onder studenten in Twente. Dat blijkt uit de vele aanmeldingen voor zijn bezoek aan de politieke bijeenkomsten van Tubantia en de Universiteit Twente. Meer dan zeshonderd belangstellenden meldden zich dinsdagochtend voor tien uur al aan voor één of meerdere afleveringen van de serie Van Torentje naar Torentje (27 februari 13 maart).

De Jessias van GroenLinks is met Mark Rutte (VVD) en Alexander Pechtold (D66) het meest in trek. Het Amphitheater op de campus van de universiteit biedt plaats aan maximaal 200 bezoekers per keer. Abonnees van Tubantia en studenten van de Universiteit Twente willen bij voorkeur naar de ontmoetingen met Voor Rutte (161 aanmeldingen), Klaver (129) en Pechtold (122). Gesplitst naar herkomst blijkt dat Klaver het meest tot de verbeelding spreekt onder jongeren.

Lodewijk Asscher (PvdA), Sybrand Buma (CDA) en Emile Roemer (SP) volgen op gepaste afstand. Bij de kleinere partijen is de goede belangstelling voor Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) opvallend. Het is nog niet bekend of en wanneer Geert Wilders komt. De PVV heeft het bezoek aan Enschede nog in beraad.

Belangstellenden kunnen zich via deze link aanmelden voor een (gratis) bezoek aan één of meerdere bijeenkomsten.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Pixabay
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.