Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

AUDIO Bijna 1 op 7 Enschedeërs onder lage-inkomensgrens

246657 608054 1

De grootste stad van Overijssel behoort ook tot de armste steden van het land. Dat blijkt uit cijfers die het CBS woensdag publiceerde. Enschede staat op plaats 8 in de lijst van steden die kampen met langdurige armoede.

Enschede FM sprak met Patrick Welman, wethouder van de gemeente Enschede. Beluister het interview hierboven.
Rotterdam kent de hoogste armoede, daar leeft ruim 18 procent onder de lage-inkomengrens. Enschede volgt op plek 8 met een percentage van 15,3 procent. Het aantal huishoudens dat al langer dan vier jaar in armoede leeft is 5,7 procent, 3.400 in totaal.
Het doorsnee vermogen van Nederlandse huishoudens voor het eerst sinds de crisis wel weer toe, met maar liefst negen procent. Dat komt vooral doordat woningen in waarde zijn gestegen, meldt het CBS woensdag. Het doorsnee vermogen van een Hollands gezin is 17,3 duizend euro.

Tubbergen en Dinkelland staan in de top-20 van gemeenten met het hoogste gemiddelde vermogen. In Tubbergen bedraagt het gemiddelde vermogen bijna 155.000 euro, Dinkelland volgt met bijna 148.000 euro. Ter vergelijking, het gemiddelde vermogen in Enschede bedraagt 2600 euro, in Hengelo 8500 euro en in Almelo 4600 euro.

Bekijk hier het verschil met de overige gemeenten in Nederland

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Robin Hilberink
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.