Twente
Hengelo

Boeren stoppen blokkade A1/A35: verkeer komt weer op gang

Protesterende boeren hebben de blokkade van de A1/A35 weer opgeheven. Iets na 17.00 uur vertrokken de boeren weer. Volgens Veiligheidsregio Twente was de blokkade 'onverantwoord' en bracht het mensen in gevaar.

Blokkade azelo287 jordiheinsnewsunited
Protesterende boeren hebben opnieuw de snelweg tussen knooppunten Azelo en Buren geblokkeerd © News United / Jordi Heinen

Rijbaan geblokkeerd

Tientallen trekkers hebben de hele dag de rijbaan tussen knooppunt Azelo en Buren geblokkeerd. De actie werd een aantal dagen geleden aangekondigd op social media. De politie heeft gedurende de dag meerdere toeritten naar de snelweg afgesloten. In heel Twente zorgde de protestactie tot fikse verkeersoverlast. Rond 17.00 uur vertrokken de boeren weer.

Dinsdagochtend werd de snelweg bij Azelo ook al geblokkeerd door boeren. Toen werd er hooi en zand gestort. In een gezamenlijke verklaring riepen onder andere Rijkswaterstaat, de politie en Veiligheidsregio Twente op om de snelwegblokkades te stoppen.

Veiligheidsregio: 'Acties brengt mensen in gevaar'

De Veiligheidsregio Twente (VRT) vindt de snelwegblokkade 'onverantwoord'. Volgens burgemeester en plaatsvervangend voorzitter van de veiligheidsregio Arjen Gerritsen kunnen hulpdiensten mogelijk niet meer op tijd bij noodgevallen komen. “Zowel de snelwegen als andere wegen in de regio lopen vast door deze actie. Daardoor worden mensenlevens in gevaar gebracht omdat niet meer kan worden ingestaan voor spoedige hulpverlening door ambulances en brandweer in een groot deel van Twente", zegt Gerritsen.

Anwbverkeer blokkades287
In beide richtingen is de snelweg geblokkeerd © ANWB Verkeersinformatie

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.