Verkeer
Stuur appje
Zoek

Casparij maakt droomtransfer van FC Twente Vrouwen naar Manchester City

20220726 KERSTIN CASPARIJ STILL VIDEO
Casparij speelde twee seizoenen bij FC Twente
Beeld: Still video 1Twente

Kerstin Casparij (21) heeft haar droomtransfer te pakken: de vleugelverdediger van FC Twente Vrouwen heeft een contract getekend bij Manchester City. Casparij speelde zaterdag nog zeer verdienstelijk met Oranje tegen Frankrijk op het EK, waar het Nederlandse team uiteindelijk moest buigen in de verlenging.

Casparij, die twee seizoenen bij FC Twente heeft gespeeld, tekent een meerjarig contract in Manchester. "Ik heb een fantastische tijd gehad", zegt ze. "Ze moesten van goeden huize komen om mij weg te krijgen. Het is echter een goede, logische stap."

'Trots'

Technisch manager Rene Roord is bovenal trots op de transfer. "Na het winnen van drie prijzen maakt ze nu de overstap naar de Engelse top. Ik ben trots dat ze deze stap kan maken. Hier doen we het allemaal voor."

Van Domselaar

Naast Casparij drukte met name Daphne van Domselaar haar neus aan het venster. De doelvrouw van het Nederlands team kwam in de basis door een blessure van aanvoerder Sari van Veenendaal en die rol vervulde ze met verve. De verwachting is echter dat zij FC Twente wel trouw blijft. Onlangs heeft ze haar contract verlengd tot de zomer van 2023.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.