Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Armoedebeleid Enschede: arme kinderen hebben recht op een smartphone

249686 selfie 489119 640

Kinderen met arme ouders hebben evengoed recht op een smartphone, tablet en computer. Met dank aan een rijksbijdrage van 1,17 miljoen euro voor het Enschedese armoedebeleid is die basisbehoefte voor jongeren binnen handbereik.

Wethouder Patrick Welman gaat op Enschede FM dieper in op het Kindpakket. Beluister het fragment hierboven.
De digitale aanvulling van het armoedebeleid is gedaan op advies van de Jongerenraad. Geen school draait nog zonder whatsapp, zowel voor communicatie van leerlingen onderling als met de docenten, dus is een smartphone een verplicht nummer. Het college van B en W reserveert er in een voorstel aan de gemeenteraad 142.000 euro voor.

Extra geld
De rijksbijdrage betekent een opsteker voor de kinderen die in armoede opgroeien. Voor vorig jaar was er 600.000 euro gereserveerd voor het Kindpakket. Daar komt zo n miljoen euro bij.

Grens
In Enschede groeien bijna zesduizend kinderen op in armoede. Om toegang te krijgen tot de diensten van het Kindpakket hanteert de gemeente de grens van 120 procent van het bijstandsinkomen (1333,78 euro per maand voor een echtpaar). Die was 110 procent, maar is vorig jaar verhoogd. Doel van het Kindpakket is om kinderen ondanks de slechte inkomenssituatie van de ouders mee te laten doen met leeftijdsgenoten.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Pixabay
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.