Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

AUDIO Scholen in Enschede en omstreken op weg naar afvalloze school

252110 image 6941282

De afvalloze school. Dat is waar CBS Ouverture en alle basisscholen van Consent en het VCO voor gaan. Wethouder Hans van Agteren verrichtte maandagmorgen de aftrap van het project 'Jouw school zonder afval'.

Hij activeerde de website twentezonderafval.nl waar leerlingen alles kunnen vinden over afvalscheiding. De kinderen gaan vier weken elke schooldag met afval aan de slag. Zo wordt elke dag het afval uit de bakken gewogen en bijgehouden. Het project waar TwenteMilieu aan meewerkt wordt op 24 maart afgesloten op de nationale opschoondag waarbij zwerfafval rond de scholen wordt opgeruimd.

Woordvoerder Henry Bos van Twente Milieu vertelt op Enschede FM meer over het project. Doel is om voor kinderen inzichtelijk te maken wat er eigenlijk gebeurt met afval, waardoor ze bewuster worden van het gebruik van grondstoffen. Het project wordt ook buiten school voortgezet. Zo krijgen kinderen de vraag voorgeschoteld: Hoe doe jij het eigenlijk thuis?

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Reinier van Willegen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.