Enschede

Weekend in Enschede: schaken, open dagen en bloeddorstige monsters

Het weekend is weer begonnen. Geen idee wat je met al die vrije tijd kunt doen? Wij hebben een paar activiteiten in Enschede voor je op een rij gezet.

255948 624618
Zaterdag Vandaag gaat de eerste voorstelling van circustheatergroep TwoB, onderdeel van jeugdcircus Tubantino, in première. Kinderen en volwassenen springen meters ver over het podium, maken saltoâs over de kop en gaan in spagaat op een koord. Maar dat is nog niet alles. Ze kunnen nog veel meer. De middagvoorstelling begint om 15:45, de avondvoorstelling 19:00 uur. Een ticket kost 11,50 en zijn te bestellen via verrasme@demiori.nl of 0629453952.

De Nederlandse Vakgroep Keramisten organiseert het NVK open atelierweekend. In totaal zetten 39 leden de atelierdeuren open voor publiek. In Enschede kun je gaan kijken bij Ilse Scholten. Haar atelier op de van Diemenstraat 2 is op zaterdag en zondag geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Draken, grote gevaarlijke dieren, angstaanjagende wezens, gedrochten, misbaksels en mormels; het zijn allemaal monsters. Ze zijn vanaf vandaag allemaal te zien tijdens een expositie van kinderen van basisschool Het Zeggelt en studenten van de opleiding Kunst en Techniek van Saxion Hogeschool. Tekeningen van kinderen zijn door de studenten gebruikt om nieuwe verhalen te vertellen. De monsters komen terug in apps, games, boeken, animatiefilms, bordspellen en VR-brillen. De expositie is geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Doordeweeks is de expositie ook te bezoeken van 10:00 tot 18:00 uur.

Hoe zien een verpleeghuis en woon- en zorgcentra er uit en welke zorg en behandeling wordt er geboden? Antwoorden op zulke vragen krijg je tijdens de open dag van alle Livio locaties in Enschede van 14:00 tot 17:00 uur. Ook het MST Enschede heeft een open dag. Zij zijn de bezichtigen van 10.00 tot 14.00

Zondag

Morgen organiseert Schaakvereniging Park Stokhorst in Enschede voor de 29e keer haar Rapid schaaktoernooi. Er worden 7 ronden gespeeld en de bedenktijd is 20 minuten per persoon per partij. Het is een kleinschalig en altijd gezellig toernooi, voor clubschakers en huisschakers. Het toernooi begint om 10.30 en duurt tot circa 16.30. Het toernooi wordt gehouden in Wijkcentrum ât Volbert, Anemoonstraat 20 ingang Magnoliastraat.

Kom zingen tot de eer van onze heer! Dat is het motto van de zangavond in de Bethelkerk. Het is voor iedereen vrij te bezoeken en begint om 19:00 uur.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Frans Nikkels