Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Aanbod restafval in Enschede sinds diftar bijna gehalveerd

257361 diftar 3

De eerste maanden van het nieuwe afvalbeleid in Enschede zijn veelbelovend als het gaat om de resultaten van afvalscheiding. Sinds de invoering van diftar - betalen per keer dat de grijze container aan straat gaat of dat de ondergrondse container wordt gebruikt - is het aanbod van restafval namelijk fors verminderd.

In de eerste maanden van dit jaar is er 42,5 procent minder restafval opgehaald dan vorig jaar, laat wethouder Hans van Agteren weten.

Meer plastic
Ook in andere afvalstromen zijn grote verschillen te zien ten opzichte van vorig jaar. Er is tot nu toe 50 procent meer kunststof- en plasticafval ingezameld ten opzichte van de eerste maanden in 2016. Het aanbod groente-, fruit- en tuinafval (de groene container) is met 41,5 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. Daarnaast is bijna 24 procent minder grofvuil aangeboden bij een van de drie afvalbrengpunten in Enschede.

De resultaten zijn nog positiever dan Van Agteren zelf had gehoopt. "Een compliment aan alle Enschedeërs", aldus de wethouder.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Michelle Aman.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.