Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Code oranje: kans op natuurbranden in Enschede

258229 brandweer 61

De Veiligheidsregio's hebben de waarschuwing voor natuurbranden opgeschaald naar code oranje voor Overijssel en Gelderland. Twee keer per dag vliegt het brandweervliegtuig Oscar over Overijssel, om te speuren naar eventuele branden.

Er is er een verhoogde kans op natuurbranden door de droogte en harde wind. Omdat voor de komende dagen weinig regen wordt voorspeld, neemt de droogte toe.

Brandweervliegtuig
Tot weer afgeschaald wordt naar code geel vliegt Oscar tussen 13.00 en 16.00 uur en tussen 16.00 en 19.00 uur tegen de klok in over Overijssel. Het brandweervliegtuig vertrekt vanaf vliegveld Teuge in Gelderland.

Barbecues
De Veiligheidsregio's roepen daarom op uit te kijken met sigarettenpeuken, kolen van de barbecue en opgehoopt tuinafval. Daarnaast wordt aangeraden om de auto niet te parkeren in hoog en droog gas. Voor boeren geldt een stookverbod, aangezien dit een onterechte waarneming van een brand kan opleveren.

Maandag werd nog code geel afgegeven. Bij code rood vliegt de brandweer drie keer per dag over de provincies Overijssel en Gelderland.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.