Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

AUDIO Jeangu Macrooy uit Enschede wint Popprijs Overijssel

259070 jeangu

Singer-songwriter Jeangu Macrooy uit Enschede heeft de Popprijs Overijssel 2017 gewonnen. De prijs werd zaterdagavond uitgereikt in het stadhuis van Enschede, tijdens het festival Booster in de binnenstad. Beluister hieronder het interview van Enschede FM met winnaar Jeangu Macrooy.

Voor de prijs waren in totaal zeven acts genomineerd, die waren aangedragen door de poppodia in Overijssel. Onder meer The Grand East uit Diepenheim, zangeres Lisa Nora en de band Roots Creation waren genomineerd.
Macrooy is booming. Hij speelde op Noorderslag, werd uitgeroepen tot 3fm Serious Talent, was meerdere keren te zien bij DWDD en werd genomineerd voor een Edison. Dit jaar staat hij op Lowlands, naar zijn door Perquisite geproduceerde album wordt door muziekminnend Nederland uitgekeken - 14 april is het zo ver - en hij staat aan de vooravond van een grote clubtour.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Carlo ter Ellen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.