Verkeer
Stuur appje
Zoek

'Dennis Schouten niet betrokken bij steekincident in Glanerbrug'

20220702 steekpartij kerkstraat glanerbrug news united dennis bakker
In de Kerkstraat in Glanerbrug vond gisteren een steekpartij plaats
Beeld: News United / Dennis Bakker

Bij de steekpartij gisteravond in Glanerbrug waren drie personen betrokken. Dat meldt de politie. Het gaat om twee mannen en een vrouw. Beide mannen raakten gewond. Eén van de twee mannen is aangehouden. Verschillende media meldden dat Roddelpraat-presentator Dennis Schouten betrokken zou zijn bij het steekincident. Volgens ooggetuigen is dat een broodje-aap-verhaal.

De politie kreeg gisteravond, iets na negen uur, een melding van een steekincident aan de Kerkstraat. Meerdere politiewagens gingen op de melding af en ook een ambulance kwam ter plaatse. De twee gewonden moesten behandeld worden in het ziekenhuis. Een van de twee mannen is aangehouden. Een woordvoerder van de politie verwacht dat hij nog vastzit aangezien de man nog verhoord zal moeten worden.

20220702 steekpartij kerkstraat glanerbrug news united dennis bakker
Lees ook
Twee gewonden bij steekincident in Glanerbrug

'Dennis Schouten en broer niet gezien'

Door een tweet van bekende Glanerbrugger Dennis Schouten en berichtgeving van Shownieuws ontstond een beeld dat de Roddelpraat-presentator en zijn broer betrokken zouden zijn bij het incident. Ooggetuigen hebben inmiddels gemeld dat zij geen van beiden hebben gezien.

20170502 Dennis Schouten still 1 Twente Enschede
Door berichten van Dennis Schouten en Shownieuws ontstond het beeld dat hij betrokken was bij het incident
Beeld: News United / Dennis Bakker

De twee afgevoerde mannen zijn Freddy N., die met steekwonden is de afgevoerd naar het ziekenhuis, en een man van buitenlandse afkomst die N. zou hebben neergestoken. Beiden zouden eerder deze week betrokken zijn geweest bij een schietincident, zo melden getuigen.

Drugspand

Het incident vond plaats bij het voormalige Dorpshuis van Glanerbrug, dat bekend staat als drugspand. Freddy N. en de afgevoerde buitenlandse man waren daar volgens getuigen niet woonachtig, maar hebben er wel enkele dagen verbleven.

Waarom Schouten in zijn Twitterbericht van gisteravond meldde dat zijn broer betrokken was, is niet duidelijk.

Verdachte

De politie wilde alleen de leeftijden geven van de vrouw en de gewonde man. De leeftijd van de verdachte geeft de politie niet, aangezien hij bewoner is van het pand waarin de steekpartij plaatsvond. Daarmee zou de verdachte "herleidbaar zijn", aldus de woordvoerder van de politie.

Oorzaak van de steekpartij zou een conflict zijn geweest. De vrouw die betrokken was bij het steekincident is 37 jaar, de man 33 jaar, aldus de politie.

Dennis Schouten

Diverse media linkten de bekende Glanerbrugger Dennis Schouten aan het steekincident. Dat gebeurde nadat de 26-jarige presentator van RoddelPraat gisteravond op Twitter meldde op vragen dat hij 'oke' was en dat zijn broer werd verhoord.

Shownieuws

Shownieuws meldt Schouten gisteren kort te hebben gesproken. Tegen Shownieuws zou hij gezegd hebben dat hij naar het ziekenhuis moest en er niet vanuit ging dat zijn verwondingen ernstig zijn. Ook vertelde hij dat zijn broer de hele avond bij hem is. Vannacht liet hij zelf via Instagram weten dat er ‘niets aan de hand’ is. Dennis Schouten was vanmorgen niet bereikbaar voor commentaar.

BBC2 FBC6 3 DDC 4884 A5 AE 208199868 C6 C 2022 07 03 123725 mcpv
Schouten laat via Instagram weten dat er ‘niets aan de hand’ is
Beeld: News United / Dennis Bakker
Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.