Sport
Voetbal
FC Twente
Video

Contractnieuws bij FC Twente: Brama, Ugalde, Rots en Karssies zetten handtekeningen

De nieuwe contracten van Wout Brama en Manfred Ugalde bij FC Twente zijn getekend. Vrijdagavond zetten ze hun handtekeningen onder een nieuwe éénjarige overeenkomst bij de club. Ook twee spelers uit de Academie tekenden een contract: Sam Karssies en Mats Rots.

Brama tekent nieuw contract Foto FC Twente Media
Wout Brama zette zijn handtekening onder een nieuwe éénjarige verbintenis © FC Twente Media

Dat Brama en Ugalde nog een seizoen bij FC Twente blijven, was al even bekend. Bij de eerste training in voorbereiding op komend seizoen, liet technisch directeur Jan Streuer zich al uit over beide spelers.

Wout Brama tekent 'prestatiecontract'

Het verhaal van Wout Brama is de afgelopen weken wel verteld. De routinier miste een groot deel van het vorige seizoen door verschillende blessures. Bij het besluit om wel of niet een nieuwe verbintenis aan te gaan, was zijn fitheid dan ook doorslaggevend.

Brama kwam vervolgens zelf met het voorstel een soort prestatiecontract te ondertekenen. Dat betekent dat hij een lager salaris krijgt waarbij hij 'bij' kan verdienen als hij fit is en meer speelt.

Daarnaast heeft de middenvelder al te kennen gegeven dat hij bij een herhaling van vorig seizoen wellicht eerder zijn conclusies trekt, al wil hij daar nog niet te veel over nadenken. "Ik ga niet weer vier maanden in de gym te zitten om proberen fit te worden. Als dat weer gebeurt, moet we daar gewoon als volwassen mensen over praten. En met mij is daar wel over te praten."

City wil meer speelminuten voor Ugalde

Ook de nieuwe verbintenis van Manfred Ugalde was dus geen verrassing meer. FC Twente huurt de aanvaller nog een seizoen van Manchester City. Al gaf Streuer onlangs wel aan dat de Engelsen wat problemen hadden met de, in hun ogen, 'te weinige speeltijd' die de aanvaller vorig seizoen heeft gekregen. Maar daar lijkt dit jaar verandering in te komen. " We verwachten dat hij komend seizoen meer gaat spelen. Hij is ook een jaar ouder, ervarener. Een prima speler die we goed kunnen gebruiken," aldus de technisch directeur.

Ugalde tekent nieuw huurcontract Foto FC Twente Media
Manfred Ugalde wordt nog een seizoen gehuurd van Manchester City © FC Twente Media

Sam Karssies

Keeper Sam Karssies (19), een geboren en getogen Enschedeër, zette vrijdagavond zijn handtekening onder een contract tot 2024 met de optie voor nog een jaar. Op dit moment is hij derde keeper achter Lars Unnerstall en Przemyslaw Tyton, al gaf Jan Streuer al aan eventueel nog op zoek te gaan naar een extra keeper.

Karssies speelt als sinds 2012 in de jeugdopleiding van FC Twente en maakte vorig seizoen als doelman van Onder 21 zijn debuut op het trainingsveld van het eerste elftal. Vorige week zaterdag speelde hij nog een helft in de oefenwedstrijd tegen Bon Boys. Een aangename verrassing voor hem die hij niet zag aankomen, verklapte trainer Ron Jans na afloop. "Een geweldig moment voor hem om te keepen. Als dat kan, moet je hem dat ook gunnen. Voor Sam is dat een mooie ervaring."

Sam Karssies tekent contract Foto FC Twente Media
Sam Karssies is voorlopig de derde keeper achter Unnerstall en Tyton © FC Twente Media

Mats Rots

Mats Rots (16) tekende vrijdag een contract tot medio 2025. Hij is het jongere broertje van aanvaller Daan Rots en mocht aan het einde van vorig seizoen al twee keer meetrainen met de eerste selectie. En dat smaakt naar meer voor de verdediger die komend seizoen selectielid blijft van Onder 18. "Ik wil een zo goed mogelijk seizoen draaien en hoop ook bij het eerste trainingen mee te kunnen blijven maken. Nu wil ik vooral mijn best doen in de voorbereiding en plezier hebben. Daarna zien we wel weer,” zegt hij op de website van de club.

Mats Rots speelde vorige week ook een helft mee in de oefenwedstrijd tegen Bon Boys en deed dat met rugnummer 39. Het nummer waar broer Daan vorig seizoen nog mee speelde.

Mats Rots Daan Rots contract Mats Foto FC Twente Media
Mats Rots (links) poseert met zijn broer Daan die vorig seizoen zijn doorbraak bij FC Twente beleefde © FC Twente Media

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.