Enschede
Hengelo
112

Slachtoffer woningoverval Hengelo blijkt gegijzeld en mishandeld, verdachte aangehouden

Bij de woningoverval gisteravond in Hengelo is een oudere man korte tijd gegijzeld geweest. Dat meldt de politie vandaag. Het slachtoffer werd in zijn huis belaagd door een 36-jarige man uit Hengelo en werd gedwongen met de overvaller mee te rijden in een grijze Renault Clio. Het slachtoffer raakte daarbij gewond. De overvaller is later aangehouden.

Overval hengelo juli 2022 NEWS UNITED
Bij een stop in de Dinant Dijkhuisstraat, enkele honderden meters verderop, wist het slachtoffer te ontsnappen en alarm te slaan. © News United

Hoge snelheid

Het slachtoffer werd gisteravond rond negen uur eerst in zijn huis aan de Carl Muckstraat bedreigd en mishandeld. Daarna pakte de overvaller de sleutels van de Renault Clio van het slachtoffer en dwong hij hem in te stappen. Met hoge snelheid reden dader en slachtoffer weg. Bij een stop in de Dinant Dijkhuisstraat, enkele honderden meters verderop, wist het slachtoffer te ontsnappen en alarm te slaan.

Opgepakt in Enschede

De overvaller ging er daarna met hoge snelheid vandoor. Niet veel later kreeg de politie een melding dat de gestolen auto in de Elshofstraat in Enschede zou staan. De verdachte werd even later aangetroffen in de Ringoverstraat en aangehouden. Het slachtoffer raakte gewond bij de mishandeling in zijn huis en is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Getuigen gezocht

Ondanks dat er een verdachte is aangehouden, wil de politie meer informatie over de overval. De politie zoekt naast getuigen ook mensen die tussen 21.00 en 23.00 uur de grijze Renault Clio met hoge snelheid in Hengelo of Enschede hebben zien rijden of daar beelden van hebben.

Banner samenwerking 1Twente en RTV Oost

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.