Verkeer
Stuur appje
Zoek

Dubbele cijfers: FC Twente wint eerste oefenwedstrijd van het seizoen met 11-0

FC Twente heeft de oefencampagne zaterdagmiddag afgetrapt met een ruime overwinning op Bon Boys. In Haaksbergen werd het 0-11. Doelpuntenmakers Ugalde (3x),Cerny (2x), Brenet (2x), Kjølø, Misidjan, Van Wolfswinkel en Cleonise.

Ron Jans had vooraf tegen zijn spelers gezegd dat ze met meer dan 6-0 moesten winnen. Het werd uiteindelijk dus bijna het dubbele.

Cerny twee keer trefzeker

Het duurde een half uur totdat FC Twente de wedstrijd openbrak. Vaclav Cerny schoot raak uit een vrije trap. En een minuut later maakte de Tsjech er ook meteen 0-2 van. Daarna was er geen houden meer aan voor Bon Boys.

Virgil Misidjan maakte er 3-0 van. Nieuwkomer Mathias Kjølø, die evenals Sam Steijn en Przemyslaw Tyton aan de aftrap verscheen, bekroonde vervolgens zijn debuut door de 0-4 aan te tekenen. Ricky van Wolfswinkel zorgde vlak voor het einde van de eerste helft voor de 0-5 ruststand.

Geheel nieuw elftal

In het tweede bedrijf trad FC Twente met elf nieuwe namen aan en ging het door waar het voor rust mee geëindigd was. Manfred Ugalde kopte de 0-6 tegen de touwen en even later kwam ook Denilho Cleonise op het scoreformulier (0-7).

220625 Bon Boys FC Twente Foto Emiel Muijderman
FC Twente wint de eerste wedstrijd van de oefencampagne met 0-11 van Bon Boys uit Haaksbergen
Beeld: Emiel Muijderman

Ugalde met een hattrick

Via Ugalde en Joshua Brenet, wiens toekomst nog altijd ongewis is, liepen de bezoekers uit naar 0-9. Diezelfde Brenet tilde de score tien minuten voor tijd naar de dubbele cijfers. Het slotakkoord kwam van Ugalde, die daarmee een hattrick voor zijn rekening nam: 0-11.