Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

VIDEO Enschedeërs vieren de vrijheid

266078 download 5 3

Als dansend de vrijheid vieren op de campus van Universiteit Twente of stilstaan bij de vrijheid tijdens een brunch in het stadhuis. Na het herdenken van de doden donderdagavond, is het vrijdag tijd om de vrijheid te vieren.

Voor de 'oudere jeugd' was op het terrein van de UT weer het gratis Bevrijdingsfestival. Is het voor de bezoekers 'gewoon een leuk feestje' of staan ze ook nog stil bij onze vrijheid? Onze reporters gingen met deze vraag het festivalterrein op. Bekijk de beelden hierboven.
Officiële gedeelte
Het ontsteken van het vrijheidsvuur en het hijsen van de vrijheidsvlag op de Oude Markt, vormden het einde van het officiële gedeelte van Bevrijdingsdag 2017 in Enschede. Jill Bergboer, jongste lid van wielervereniging Het Oosten, liet de vlammen om 12.00 uur hoog oplaaien.

Het programma begon 's ochtends met een 'bevrijdingsbrunch' in het stadhuis. Drie ambassadeurs van de Vrijheid van Enschede, Aukje Grimm, Yassir Halimi en Johanneke ten Broeke, gingen in gesprek met jongeren, ouderen die de Tweede Wereldoorlog meegemaakt hebben en mensen die zijn gevlucht naar de vrijheid. Wij namen een kijkje bij de brunch. Bekijk de beelden hieronder:


Na het officiële gedeelte konden kinderen zich op de Oude Markt uitleven met allerlei activiteiten die met vrijheid en vrede te maken hebben. De belangstelling kwam wat traag op gang, maar in de loop van de middag zat de loop er lekker in.

Hoewel het fris was vermaakten kinderen zich uitstekend met onder andere workshops dansen, theater, knutselen en techniek. Ze gingen in gesprek met veteranen en leefden zich uit op springkussens.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto Annina Romita.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.