Enschede

Ongeval op geplaagde kruising in Enschede-Oost, auto schiet over middenberm

Op de veelbesproken kruising tussen de Oostweg en de Schukkinkweg in Enschede had woensdagmiddag opnieuw een aanrijding plaats. Een busje en een auto botsten op elkaar. De inzittenden van beide voertuigen zijn door ambulancepersoneel ter plaatse nagekeken, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

20220622 Ongeval Oostweg Schukkinkweg News United Dennis Bakker
Bij het ongeval op de Oostweg belandde raakten twee voertuigen zwaar beschadigd. © News United/Dennis Bakker

De precieze oorzaak van het ongeval wordt door de politie onderzocht. Bij de botsing schoof de auto over de middengeleider en ramde vervolgens een verkeersbord. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en zijn afgesleept.

50 kilometer per uur

De Oostweg is vanaf de N35 richting Glanerbrug afgesloten geweest voor het verkeer. Op de kruising met de Schukkinkweg hebben vaker ongevallen plaats. Na twee eerdere ongevallen in het najaar van 2021 riepen lokale politici zelfs op om de kruising aan te pakken.

Aan die oproep is gehoor gegeven, al blijven de fysieke maatregelen tot nu toe beperkt. Ter hoogte van de kruising is de maximumsnelheid inmiddels teruggebracht naar 50 kilometer per uur. Om daarop te kunnen handhaven heeft de gemeente Enschede een aanvraag voor de plaatsing van een flitspaal gedaan bij het Rijk.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.