Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Vergunning voor paardenrijbak Achterhofweg in Enschede terecht verleend

267912 horse 1201143 1920

De Enschedese Intratuin-eigenaar H. Roerink, die klaagt over de paardenbak van zijn buurman J. ter Mors aan de Achterhofweg, is woensdag door de Raad van State met lege handen naar huis gestuurd.

De hoogste bestuursrechtbank besliste dat de gemeente Enschede terecht een vergunning heeft verleend voor de bouw van een paardenbak aan de Achterhofweg. Ook al is de vergunning pas achteraf verleend, toen de paardenbak al lang en breed door Ter Mors Stables in gebruik was.

Overlast
Roerink zegt ernstige overlast te hebben van de paardenrijbak die pal naast zijn tuin ligt. De Raad van State vindt dat de verleende vergunning voldoende voorschriften bevat om overlast tegen te gaan.

Maatregelen
Er moet een stofvrije ondergrond in de paardenrijbak liggen om stofhinder voor de omgeving te voorkomen. De bak mag niet worden verlicht en er mag geen omroepinstallatie zijn.

Vergunning
In rijbak van Pensionstal Ter Mors/Ter Mors Stables kunnen klanten oefenen met springpaarden. De kwestie tussen Roerink en Ter Mors is de laatste jaren al meermaals voor de rechter geweest. In 2014 zette de rechtbank Overijssel een streep door een eerder verleende vergunning. De gemeente legde Ter Mors toen een dwangsom op, waarna de paardenbak door de manege buiten gebruik werd gesteld.

In 2015 verleende de gemeente een nieuwe vergunning. Die werd vorige maand door Roerink aangevochten bij de Raad van State. Zijn beroep werd woensdag ongegrond verklaard.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Pixabay
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.