Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Weekend in Enschede: Landmachtdagen, Molendagen en muziek in centrum

268210 Whats App Image 2017 05 12 at 163104

Ook dit weekend is er weer van alles te beleven in Enschede. Wij zetten hieronder de leukste activiteiten op een rijtje.

Zaterdag houdt De Koninklijke Landmacht een actiedag in het Volkspark. Militairen laten in het park zien waar ze zoal mee bezig zijn tijdens hun werk. Ook hebben ze hun nieuwe geweren en voertuigen bij zich. Daarnaast zijn er activiteiten voor bezoekers zoals mijnen zoeken, camoufleren, abseilen en parcours afleggen. De actiedag is zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur gratis te bezoeken in het Volkspark.

Een dagje winkelen in Enschede is zaterdag nog gezelliger dan normaal. Tijdens de winkeltijden is er een muzikaal programma op vier punten in Enschede, onder de noemer Muziek in de Straten . Er klinkt klassieke muziek, er spelen singer-songwriters en op de markt draait een dj zijn favoriete vinyl-plaatjes. Voor de centrale bibliotheek zijn kinderactiviteiten.

Zaterdag en zondag zijn het de Nationale Molendagen. De Wissinks Möl bij Usselo houdt meerdere activiteiten. Er zijn rondleidingen van vrijwilligers die alles over de molen en haar geschiedenis vertellen. En je kunt meedoen met pannenkoeken bakken. Ook de Lonneker Molen is te bezoeken. Hier is eveneens een rondleiding en kinderen kunnen onder meer graan malen met een oude handmolen. Zaterdag is de Wissinks Möl gratis te bezoeken vanaf 12.00 uur, en de Lonneker Molen zaterdag vanaf 11.00 uur en zondag vanaf 16.00 uur.

De Enschedese schrijver en zanger Henny Thijssen viert zondag zijn 65e verjaardag. Hij viert de ontroerende en feestelijke dag in het Wilminktheater tijdens Hartelijk Hollands. Het is een middag met zijn grootste hits en klassiekers van het Nederlandse levenslied. Thijssen blikt samen met andere artiesten als Mick Harren, Frank van Etten, Sieneke, Jaques Herb, Denny Braaf en Ramon Soer, terug op zijn muzikale carrière. De muzikale middag begint om 14.30 uur en een kaartje kost 15 euro.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Rene Manders
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.