Enschede
Cultuur

Ruim duizend Enschedeërs bij de eerste Vijvervrijdag

Zeker duizend Enschedeërs bevolkten afgelopen vrijdagavond de stenen trappen - en de grasperken - rond de waterpartij tussen de MuseumFabriek en de AKI. Op die waterpartij brachten vijf oude rockers van Butterfly een selectie van klassiekers uit de jaren 60 en 70.

Het is een traditie geworden, ondanks twee jaren van coronadroogte. De Enschedese Vijvervrijdagen zijn een relaxt feestje geworden voor jong en oud. Zeker op een avond die zo zacht is als die van de eerste editie van 2022. Er volgen er nog drie.

Eenvoud als kracht

Organisator en initiatiefnemer Henry Workel zag jaren geleden de potentie van een tot dan toe leeg stukje Enschede. Daar moest wat gebeuren. Workel is een rasechte Enschedeër en dan weet je wat je krijgt: geen lang voortraject van vergaderingen en vuistdikke plannen, maar d’ran.

Vijvervrijdagen Ernst Bergboer
Butterfly deed afgelopen vrijdag een rondje 60’er en 70’er jaren op het vlonder van de Roombeek voor een minstens duizendkoppig publiek © Ernst Bergboer

Hij boekte een handvol muzikanten, dansers, mensen uit de stad (en omstreken) die iets konden op een podium. Hij regelde een vlonder, iemand die verstand had van geluid in de buitenlucht, een paar palen met een prikkabel en gekleurde lampen. En een vergunning. Waar hij geen grip op had - en heeft, bij de laatste navraag - was het weer.

icon_main_info_white_glyph

Resterende Vijvervrijdagen

24 juni
Popkoor La Sido en Chris Egbers, popmuziek en ritmische indie-pop

1 juli
DoeMaar4Us, nederpop

8 juli
Cartoon Puur, akoestische pop en rock

20:00 - 22:00 uur

Eenvoud is wel vaker een kracht - het bleek een recept dat voor herhaling vatbaar was. Vrijdagavond liep Workel glunderend rond. “Prachtig, dit!” Met een breed gebaar naar het talrijke publiek.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.