Hengelo
Sport

Meiden Telgenkamp/Europaschool pakken zilver op NK schoolvoetbal in Zeist

De meiden van groep 6A van IKC De Telgenkamp/Europaschool hebben vrijdag de zilveren medaille gewonnen tijdens de landelijke schoolvoetbalfinale in Zeist. Volgens coach Tom Wienk, vader van een van de voetbalsters, was het een prachtige ervaring, ook vanwege de peptalk die Louis van Gaal voor alle deelnemende teams hield.

Telgenkamp europaschool hengelo schoolvoetbal
De beker krijgt een mooi plekje in de bekerkast op school, naast de drie bekers die de meiden in de voorrondes hebben gewonnen.

Spelersbus FC Twente

De dag startte met een rit in de FC Twente-spelersbus. “Samen met de rest van de klas gingen we in die prachtige bus richting de KNVB Campus in Zeist. Supergaaf dat we daar in die bus aankwamen”, vertelt Wienk.

Bij aankomst in Zeist werden alle deelnemers toegesproken door bondscoach Louis van Gaal. "Hij had voor alle kinderen een motiverende speech in petto en na die peptalk mochten alle teams met hem op de foto.”

icon_main_info_white_glyph

Weg richting de finale

Hengelo Sport organiseert jaarlijks in april een groot voetbaltoernooi voor alle Hengelose basisscholen. Dit jaar deden 125 teams uit de groepen 6, 7 en 8 mee. De meiden van groep 6A van De Telgenkamp/Europaschool wonnen alle wedstrijden en daarna werden ze ook kampioen van Oost-Nederland, met als gevolg deelname aan de NK. Monique Brinks, juf van het team, vertelde er vooraf dit over: “De meiden hebben nu al een fantastische prestatie geleverd. Gaandeweg het toernooi werden ze steeds fanatieker. Nu ze kampioen van Oost-Nederland zijn, willen ze niets liever dan de andere provincies verslaan en vrijdag de landsbeker mee naar Hengelo nemen!” Dat is ze dus op een haar na gelukt...

Vol goede moed

De eerste wedstrijd was tegen De Valentijnschool uit Rotterdam. Die verloren ze met 2-1. “De meiden waren erg teleurgesteld. Met een motiverende peptalk van mij zijn de meiden toch met vol goede moed de volgende wedstrijd in gegaan en die wonnen ze! Sterker nog, ze wonnen ook de twee volgende wedstrijden”, vertelt de trotse coach.

Extra kast

Met drie van de vier gewonnen wedstrijden wist het team de tweede prijs in de categorie 'meisjes groep 5/6' binnen te slepen. “Met een grote beker gingen we met z’n allen weer terug naar Hengelo. De beker heeft een mooi plekje gekregen in de bekerkast op school, naast de drie bekers die de meiden in de voorrondes hebben gewonnen. De school mag er bijna wel een extra kast bij laten maken”, grapt Wienk.

Telgenkamp europaschool hengelo schoolvoetbal van gaal PR KNVB
Bij aankomst in Zeist werden alle deelnemers toegesproken door bondscoach Louis van Gaal.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.