Hengelo
112

Hengelose conducteur overlijdt op station Hilversum na woordenwisseling met zwartrijders

Een 62-jarige conducteur uit Hengelo is zondagavond overleden op station Hilversum na onenigheid met twee minderjarige treinreizigers, die geen kaartje hadden. De man werd na het incident met de zwartrijders onwel, zegt de politie. De twee jongens van 15 en 16 uit Hilversum zijn diezelfde avond aangehouden. De politie onderzoekt of er een verband is tussen het overlijden van de man en het incident.

Station hilversum GOOGLE
Een 62-jarige conducteur uit Hengelo is zondagavond overleden op station Hilversum na onenigheid met twee jonge zwartrijders © Google

Woordenwisseling

Er ontstond een woordenwisseling tussen de jongens en de conducteur, toen die hen controleerde en aansprak. De conducteur haalde er twee collega's bij, waarna de discussie opliep en er 'over en weer wat duwen en trekken was', aldus een politiewoordvoerder. De trein stopte daarna in Hilversum, het eerstvolgende station, waar een van de jongens werd aangehouden. De tweede verdachte werd later thuis aangehouden.

icon_main_quote_red_glyph

"We zijn vol ontsteltenis en diepbedroefd dat onze collega is komen te overlijden."

Woordvoerder NS

Onderzoek

Volgens de woordvoerder was de conducteur na aankomst in Hilversum even op een bankje gaan zitten, omdat hij zich niet lekker voelde. Daarna ging het mis. Er is nog geprobeerd de conducteur te reanimeren, maar tevergeefs. De woordvoerder benadrukt dat het nog volstrekt onduidelijk is hoe de man is overleden en dat er een onderzoek loopt. Mensen die in de trein zaten of op het perron iets hebben meegekregen van het incident, worden opgeroepen zich te melden.

'Diepbedroefd'

"We zijn vol ontsteltenis en diepbedroefd dat onze collega is komen te overlijden. Voor iedereen bij NS en vooral voor de nabestaanden", zegt een woordvoerder van NS tegen de NOS. "Er moet goed onderzoek en goed medisch onderzoek worden gedaan naar wat zich heeft voorgedaan."

De trein was onderweg naar Amersfoort. De woordvoerder roept getuigen op om zich bij de politie te melden.

Banner samenwerking 1Twente en RTV Oost

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.