Hengelo
Video

Senioren in de Hengelose Es blijven in beweging door te biljarten

In het wijkcentrum de Hengelose Es komen iedere vrijdag zo'n tien senioren bijeen om een potje te biljarten, maar ook om vooral een gezellige ochtend te hebben. “Het is fantastisch om met de jongens te ouwehoeren”, zegt Gert Hendriks, contactpersoon van de biljartgroep.

Scoren in de Wijk

Iedere vrijdagochtend komt de groep bij elkaar voor een praatje en een potje biljart in het wijkcentrum van de Hengelose Es. De biljartgroep is opgericht door vrijwilliger Gert Hendriks, in samenwerking met Scoren in de Wijk, de maatschappelijke stichting van FC Twente. Het project draagt de toepasselijke naam ‘Heya de Keu’, een verwijzing naar de bijnaam van oud-voetballer van FC Twente Eddy Achterberg.

Afleiding

Volgens Hendriks is zo’n biljartgroep goed voor ouderen in de wijk: “De meesten ouderen gaan achter de geraniums zitten. Met de biljartgroep kunnen ze even een praatje maken en gewoon een balletje stoten.”

Eén van de mannen die biljart is Gerard Engbersen. Hij zit er nu zo'n anderhalf jaar bij de groep en heeft het erg naar zijn zin. “Ik heb vroeger ook altijd gebiljart toen ik jong was. Ze vroegen toen of ik ook bij de groep wilde komen. Dat leek mij wel wat.” Het onder mekaar zijn vindt Engelbers het mooist: “Dan heb je ‘s ochtends een paar uurtjes afleiding.”


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.