Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

FC Twente en Vak-P met elkaar in gesprek

270944 vak p 2

Jan van Halst gelooft nog steeds in een goede oplossing voor Vak-P. Volgens de technisch- en commercieel-directeur zijn FC Twente en de supportersvereniging allebei van goede wil. Ondanks dat Van Halst na de laatste wedstrijd tegen FC Groningen werd uitgefloten.

,,Dat was te verwachten gezien alle commotie rond de inval in het supportershome van Vak P. Het hoort er bij. Met die hele affaire zitten we in onze maag. Gelukkig hebben we alweer enkele goede gesprekken gehad met het bestuur van Vak P. We hebben alleen afgesproken daar niks over te zeggen.

Het lijkt erop alsof er een heftige strijd gaande is tussen de club en Vak P.Van Halst: ,,Nee, dat is niet zo. Het lastige is dat FC Twente er voor heeft gekozen nauwelijks, of niets te zeggen in de media. Wij moeten richting gemeente, politie en Vak P de verbindende positie bewaken. Heel vaak moet je dan op je tong bijten omdat er allerlei berichten verschijnen, waarbij wij het gevoel hebben dat het iets anders zit. Maar we denken dat het beter is rustig te blijven en niet op alles te reageren. Anders zou het de weg naar een oplossing kunnen beschadigen.

Maar hoe kom je uit deze impasse?,,De oplossing is dat Vak P uiteindelijk binnen de huisregels terugkeert in het home. We hebben de huur ook niet opgezegd, zoals op sommige plekken is beweerd. We hebben gezegd dat we voornemens zijn dat te doen met als doel Vak P te helpen, Alleen was er ruis in de onderlinge communicatie.

,,Dat is teleurstellend'', vervolgt hij. ,,Maar we zijn inmiddels wat gewend. We schudden een keer met ons hoofd en gaan door. Dit past ook nog in het plaatje de club weer helemaal op de rails te krijgen. Daar horen dit soort onverwachte momenten bij. Dat is lastig, kost heel veel tijd en energie en het gaat ten koste van het beleid dat je wilt voeren.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Lars Smook.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.