Sport
Voetbal
FC Twente

FC Twente bevestigt komst Adrie Bogers als nieuwe assistent van Ron Jans

Adrie Bogers wordt de nieuwe assistent-trainer van Ron Jans bij FC Twente. Dat heeft de club woensdagmiddag bevestigd. Hij heeft voor één seizoen getekend en is de opvolger van Andries Ulderink, die na afloop van het vorige seizoen verrassend vertrok.

Adrie Bogers Foto FC Twente Media
FC Twente bevestigt woensdag dat Bogers toetreedt tot de technische staf van FC Twente © FC Twente Media

De 57-jarige Bogers zat hiervoor bij het nationale elftal van Irak, waar hij ook de functie van assistent-trainer bekleedde. Hij noemt de overstap naar FC Twente 'een hele mooie': “Ik had de ambitie om vanuit mijn rol als assistent-trainer bij een grote club aan de slag te gaan. FC Twente past in dat plaatje. Ik wil mijn steentje bijdragen aan een succesvol seizoen."

'Ervaren trainer

Technisch directeur Jan Streuer: “Met de komst van Adrie Bogers hebben we de technische staf voor het nieuwe seizoen voor de eerste training weer volledig ingevuld. Adrie is een ervaren trainer en we zijn blij dat hij deel uit gaat maken van de staf.” Die eerste training staat aanstaande vrijdag om 11.00 uur gepland.

Adrie Bogers speelde in de periode 1983-2000 meer dan 400 wedstrijden in het betaald voetbal voor onder meer NAC Breda, RKC Waalwijk en Willem II. Hij startte zijn trainerscarrière in 2006 en was naast hoofdtrainer ook meermaals assistent-trainer bij onder andere NAC Breda, RKC Waalwijk, Willem II, NEC en Roda JC.

icon_main_quote_red_glyph

"Adrie is een ervaren trainer en we zijn blij dat hij deel uit gaat maken van de staf”

Technisch directeur Jan Streuer

Van Dinteren verlengt

Bogers vormt aankomend seizoen samen met Ivar van Dinteren, Jeffrey de Visscher, Sander Boschker en Nick Segers de ondersteunende staf van hoofdtrainer Ron Jans. Van Dinteren, die sinds 2020 assistent-trainer is van Jans, verlengt zijn contract met een seizoen.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.