Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Mogelijk verband tussen aanslag kapper Enschede en schietincident Gronau

273239 polizei 48

Er is volgens de politie een mogelijk verband tussen de aanslag op de kapper in Enschede in februari en een schietincident in Gronau, eind vorige maand. De politie meldt niet wat het verband tussen beide zaken is.

In een kapperszaak in het centrum van Enschede werd op donderdag 2 februari een man in brand gestoken. De man raakte daarbij ernstig gewond. Woensdagnacht 24 mei werd er in Gronau een 45-jarige man onder vuur genomen in zijn auto. Dat gebeurde op een parkeerplaats aan de Eper Strasse in Gronau, op slechts enkele kilometers verwijderd van Enschede.

Verband
Uit onderzoek van de politie blijkt dat er mogelijk een verband bestaat tussen beide zaken. Bij de moordpoging op de kapper in Enschede houdt de politie rekening met een persoonsverwisseling.

Afgelopen week werd al bekend dat de Nederlandse politie het onderzoek naar het schietincident in Gronau overneemt.

15.000 euro
Het Openbaar Ministerie heeft al een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip de leidt naar de dader van de aanslag op een Turkse kapper in Enschede. Wie verantwoordelijk is voor de poging tot moord is ondanks grootschalig politieonderzoek nog steeds onbekend.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.