Sport
Voetbal
FC Twente

Conceptprogramma Eredivisie bekend: FC Twente sluit thuis af tegen Ajax

De KNVB heeft het conceptprogramma voor het komende seizoen in de Eredivisie bekendgemaakt. FC Twente start het seizoen op zondag 7 augustus in Nijmegen tegen NEC en sluit op zondag 28 mei af tegen Ajax in de eigen Grolsch Veste.

Grolsch Veste Flickr Gemeente Enschede
© Flickr gemeente Enschede

De Eredivisie start in het weekend van 5-7 augustus. Een week eerder is de Johan Cruijff Schaal tussen kampioen Ajax en bekerwinnaar PSV.

Europees voetbal

FC Twente gaat Europa in en heeft de mogelijkheid om de competitiewedstrijd tussen de eventuele twee play-off-duels te laten verplaatsen naar woensdag 31 augustus. Dit omdat deze Europese wedstrijden van groot belang zijn om in de groepsfase van hun toernooi te komen. FC Twente en PSV hebben al van die mogelijkheid gebruik gemaakt.

Daarnaast krijgen clubs die zich plaatsen voor de Europese groepsfase de mogelijkheid om de competitiewedstrijd tussen hun Europese groepsfasewedstrijden 5 en 6 te verplaatsen naar dinsdag 8, woensdag 9 of donderdag 10 november.

Tenslotte zijn de Europese deelnemers ook dit jaar vrijgesteld van de eerste ronde in de TOTO KNVB Beker en stromen medio januari in de tweede ronde in.

Overijssels onderonsje

Het eerste Overijsselse onderonsjes tussen FC Twente en Go Ahead Eagles, in Enschede, staat gepland voor speelronde dertien (weekend 4-6 november). In speelronde 22 (weekend 17-19 februari) krijgt Go Ahead Eagles bezoek van de Tukkers. De exacte datum en tijdstip worden later bekendgemaakt in verband met mogelijke Europese verplichtingen van FC Twente op donderdag.

Onderbreking door WK

De competitie ziet er dit jaar anders uit dan normaal vanwege het WK in november en december in Qatar. De winterstop start daarom al op 13 november. De tweede competitiehelft begint in het weekend van 6-8 januari 2023.

Laatste ronde

De laatste speelronde in de Eredivisie is op 28 mei. De play-offs in de Eredivisie beginnen op 1 juni en in de Keuken Kampioen Divisie op 22 mei. Alle finales zijn op 11 juni.

Het volledige concept speelschema van zowel de Eredivisie als de Keuken Kampioen Divisie is hier te vinden.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.