Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Lonneker Paardendagen wijken uit naar Haaksbergen

276198 paard 1

De Lonneker Paardendagen worden dit jaar voor het eerst niet in Lonneker gehouden, maar in Haaksbergen, op het terrein van De Sterruiters.

Het besluit om te verhuizen is na lang wikken en wegen genomen door de organiserende verenigingen, die rijden bij manege De Twentse Marke in Lonneker, rijvereniging Het Twentse Ros en ponyvereniging De Vijf Marken.

Zandgrond
De verplaatsing van het concours hippique heeft te maken met verschillende factoren. Zo liep de deelname aan het bekende paardenevenement de laatste jaren terug, wat te maken heeft met het feit dat springruiters liever rijden op zandgrond. Dat brengt voor paarden minder risico's met zich mee dan rijden op grasland. Grote stallen en regionale ruiters kwamen soms dan ook niet opdagen als het geregend had.

De Sterruiters in Haaksbergen beschikken aan de Onlandsweg over een terrein met zandbodem. Dat is voor drie dagen verhuurd voor het concours. De springwedstrijden zijn op zandbodem, de dressuur en de bixierubrieken worden verreden op grasland.

Terugkeer
Ook de belangstelling van het publiek voor de Lonneker Paardendagen nam af. Daarnaast speelt de leegloop in het algemeen bestuur van Het Twentse Ros en De Vijf Marken een rol. Of het regionaal bekende buitenconcours ooit weer zal terugkeren in Lonneker is niet bekend. Het is wel de wens die leeft binnen De Twentse Marke.

De Lonneker Paardendagen worden gehouden op 14, 15 en 16 juli. Toegang en parkeren zijn gratis.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Reinier van Willigen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.