Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Overviel man uit Enschede (34) bloemenhandelaar wel of niet?

Het OM gaat in beroep tegen de vrijspraak van een 34-jarige man uit Enschede. Het OM verdenkt hem van het overvallen van een bloemenhandelaar in Zwolle in 2003. De politie is nu op zoek naar de schrijver of schrijfster van een anonieme brief. In de brief staat informatie over de overval.

In de vroege ochtend van donderdag 10 juli 2003 werd een 79-jarige man in zijn woning aan de Biltweg in Zwolle overvallen. De alleenstaande man werd door twee annen in zijn huis overvallen, mishandeld, met een mes gestoken en vastgebonden met tape. De daders gingen er zonder buit vandoor.

DNA-match
In 2014 kwam een verdachte in beeld na een match met een DNA-profiel uit de DNA-databank van het Nederlands Forensisch Instituut. Vervolgens zijn sporen opnieuw onderzocht door het Cold Caseteam Oost-Nederland. Dat leidde tot de aanhouding van een 34 jarige man uit Enschede. Hij is in eerste instantie vrijgesproken, maar het OM heeft hoger beroep aangetekend tegen de uitspraak.

Onlangs werd een andere verdachte, een 39-jarige man uit Engeland, opgepakt. Na een match met een DNA-profiel uit een DNA-databank in Engeland werd de man op woensdag 14 juni uitgeleverd aan de Politie Oost-Nederland.

Wie schreef de brief?
De naam van de Engelse verdachte wordt genoemd in de anonieme brief. De politie wil daarom heel graag in contact komen met de schrijver of schrijfster van deze brief.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.