Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Fietsers sneller op bestemming door 3 nieuwe fietsroutes in Enschede

278913 fietsstraat 2

Drie nieuwe fietsroutes worden begin augustus geopend in de wijken Stadsveld, Pathmos en Wooldrik. Daarmee komt er zo'n 7 kilometer fietsstraat bij in Enschede. Fietsers kunnen op deze manier snel en veilig de stad in.

De fietsroute door het Wooldrik is handig voor wie van Glanerbrug of de Eschmarke naar de binnenstad wil. Het deel binnen de singel is al klaar. Met de route omzeilen fietsers de verkeerslichten aan de Gronausestraat. De route komt ook langs het Bonhoeffercollege aan de Van der Waalslaan.

Pathmos
In Pathmos en Stadsveld komen ook twee nieuwe fietsroutes. De eerste verbindt de beide wijken met de binnenstad. De route loopt via de Zweringweg, Usselerweg en Emmastraat. Het is een alternatief voor de drukke Haaksbergerstraat.

Op de Usselerweg is gekozen voor een klinkerbestrating, in verband met het beschermd stadsgezicht van Pathmos.

Helmerhoek
De andere route verbindt de wijk Helmerhoek met de havens. Het begint bij de 'rotonde met de oortjes' aan de Haaksbergerstraat, loopt dwars door Stadsveld en eindigt bij de Rembrandtstraat. Ook het Bonhoeffercollege aan de Bruggertstraat ligt langs de route. Deze verbinding kan interessant zijn voor fietsers richting de UT, Kennispark, de Grolsch Veste en de fietssnelweg F35.

Voor de bouwvak zijn de werkzaamheden gereed. De rode coating wordt later aangebracht.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Emiel Muijderman.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.