Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

VIDEO 'Walstraat moet net zo bekend worden als Negen Straatjes'

280534 Knipsel 31

Ondernemer Paulina Kramer zet zich in voor de Walstraat in Enschede. Haar doel is om de straat net zo bekend te maken als De Negen Straatjes in Amsterdam. Via de gemeente is ze nu betrokken geraakt bij de Stadsbeweging.

Stadsbeweging, een initiatief van de provincie en de gemeente Enschede, is dinsdag afgetrapt. Het is een beweging in Overijsselse binnensteden, waarbij actieve inwoners en ondernemers hun eigen stad en omgeving kunnen verbeteren. Onder meer door oplossingen voor braakliggende terreinen en leegstaande gebouwen te bedenken.

Kramer is eigenaresse van Bed and Breakfast Oekepoek en restaurant Smuls in de Walstraat. 'Pluk de Straat' is één van haar ideeën om de straat bij een groter publiek onder de aandacht te brengen. Ze wil bloembakken met groenten en kruiden in de straat plaatsen. Mensen mogen deze dan zelf oogsten. ,,Bijvoorbeeld een extra plukje munt in je thee als je verderop op het terras zit , vertelt Kramer. ,,Mensen moeten uitgenodigd worden in de straat om zelf dingetjes te plukken. Meer over haar idee in bovenstaande reportage.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.