Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Vergunning voor tweede editie Airforce op Vliegbasis Twente

282388 airforce festival

Als het aan de gemeente Enschede ligt, mag het hardcore-festival Airforce op de voormalige vliegbasis op 5 augustus doorgaan. Het college heeft besloten de benodigde vergunningen te verlenen. Waarbij wel als voorbehoud wordt gemaakt dat ook de provincie moet instemmen.

Vorig jaar trok de eerste editie van dit festival zo n tienduizend bezoekers. Tot vlak voor start probeerden natuurorganisaties tevergeefs via de rechter het evenement tegen te houden.

Volgens natuurstichtingen is Airforce met name schadelijk voor vleermuizensoorten, door harde muziek en lichtshows. Natuurorganisaties bleven nadien procedures voeren en willen van de provincie Overijssel weten of de gemeente al vorig jaar niet handhavend had moeten optreden. Daarover valt in het provinciehuis volgende week een besluit.

Het Enschedese college wil daar de definitieve vergunningverlening voor de tweede editie in augustus van laten afhangen, maar heeft afgelopen week alvast betrokken omwonenden en natuurorganisaties laten weten geen reden te zien het evenement te verbieden.

Sinds de vorige editie van het Airforcefestival zijn er veel aanvullende onderzoeken uitgevoerd en is er meer bekend over de effecten op fauna in het gebied. De uitkomsten hiervan leiden ertoe dat de organisator van het festival extra maatregelen treft om binnen de kaders van de Wet natuurbescherming te blijven , aldus het college van B en W.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM, foto: Annina Romita
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.