Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

AUDIO EK-koorts: hotels in en rondom Enschede bomvol

284831 762057

Wie nog van plan is om in de nacht van donderdag op vrijdag een hotelletje te boeken in Enschede of omgeving, krijgt een zware kluif. In verband met de halve finale in de Grolsch Veste veel grote hotels zo goed als vol. Volgens Booking.com - veruit de meestgebruikte website voor het boeken van hotels - zijn de meeste kamers rondom Enschede vergeven.

Het InterCityHotel Enschede aan het Willem Wilminkplein, waar ook de fanzone is ingericht, zit volgens de boekingswebsite helemaal vol. 'Onze laatste kamer is gisteren verkocht', zo meldt de website. Het Hampshire Hotel in het centrum van Hengelo heeft volgens Booking.com nog één kamer vrij, maar is in de afgelopen 6 uur maar liefst veertien keer gereserveerd. Hotel Restaurant Rodenbach in Enschede zit ook helemaal vol

Van der Valk
Ook bij Van der Valk in Enschede is de komende dagen geen kamer meer te krijgen. Wie een overnachting van donderdag 3 augustus op vrijdag 4 augustus probeert te boeken, wordt op de website teleurgesteld. In het Hengelose hotel van Van der Valk, nabij Plein Westermaat, zijn nog wel enkele kamers vrij.

Hoteldirecteur Nick van der Valk is positief. Superbelangrijk, vindt hij het bereiken van de halve finale door het Nederlands vrouwenteam en de komst naar Enschede. "Goed voor de stad en de streek. Voor het hotel, dat ruim een jaar geleden opende, wapperen drie vlaggen: het huisbanier met de toekan, een vaandel met Respect en de huisvlag van voetbalorganisatie UEFA. TV Enschede FM sprak met Nick van der Valk. Beluister dat fragment hierboven terug.

'Goed voor de stad'
Volgens de hoteldirecteur leeft het vrouwen-EK. "Goed dat het Nederlands elftal door is. Twee miljoen mensen keken naar de laatste wedstrijd. Zo horen een hoop mensen de naam Enschede. Een prima manier om de stad op de kaart te zetten, vindt Van der Valk.

Beste slagzin wint vakantie
Op de parkeerplaats glimmen tientallen Kia s. Parking Tournament Fleet, wijzen bordjes. Het Koreaanse automerk is één van de negen hoofdsponsors. Niet echt bijster veel, oordelen experts in sportmanagement en sponsoring. Van der Valk speelt zelf in op de halve finale. Wie de juiste uitslag van de rust- en eindstand voorspelt en een originele slagzin verzint, wint een 2-daagse minivakantie.

Officials
Hier, in dit torenhotel met 12 etages en uitzicht op de A35 naar Duitsland, verblijven de officials van de Europese voetbalbond. Niet alleen Van der Valk-Enschede profiteert van de slotrondes. Vrijwel elk hotelbed in de directe omgeving is bezet. Of kamerverhuurders via de site airbnb meer voetbalvolk lokken, valt niet te achterhalen.
© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM - Foto: Annina Romita
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.