Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Nieuwe fietsbrug in Enschede voor het eerst verlicht

284890 fietsbrug verlicht

Een computer, een paar sensoren en ledverlichting. De gereedschappen van Marco Heine stelden nog niet eens zoveel voor. Het resultaat wel.

De techneut knutselde dinsdagavond een soort interactief lichtsysteem in elkaar voor de onlangs in gebruik genomen hang-boogbrug over de Auke Vleerstraat. Zonder dat fietsers het 's avonds meteen in de gaten hebben zorgen de sensoren ervoor dat de verlichting in intensiteit toeneemt bij nadering van de fietsbrug.

De bedoeling is dat op enige afstand van de overspanning de fietser wordt begeleid met een kleurtje, terwijl op de brug het witte licht optimaal schijnt. De verlichting neemt weer af als de tweewieler over de brug is. Overigens is het mogelijk om de brug in allerlei kleuren te verlichten, zoals bij het Empire State Building in New York, dat de kleuren aanpast aan actuele gebeurtenissen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM, foto: Emiel Muijderman
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.