Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Laatste deel Deldenerstraat weer open: kruising met Marskant veiliger geworden

Deldenerstraat hengelo 1twente
De herinrichting van de kruising was het slotstuk van een flinke operatie om de hele Deldenerstraat op te knappen
Beeld: 1Twente

Na meer dan een jaar omrijden kunnen Hengeloërs sinds gisteren weer via de Deldenerstraat en de Marskant richting de stad. De verkeersveiligheid van het kruispunt is verbeterd en ook heeft het Mitchamplein een make-over gehad. Woensdagmiddag werd de weg officieel geopend door wethouder Gerard Gerrits en Jan Hendrik Fischer van bouwbedrijf Strukton.

Deldenerstraat

De Deldenerstraat was gedurende het jaar vanaf de Langestraat tot de Tuindorpstraat afgesloten. Langs de Marskant en het Mitchamplein is de F35 fietssnelweg doorgetrokken en er liggen nu vrijliggende fietspaden langs de Deldenerstraat. Ook is de rijbaan versmald om de weg minder uitnodigend te maken voor hardrijders. Er zijn 'intelligente verkeerslichten' geïnstalleerd, zodat het verkeer beter doorstroomt.

Flinke operatie

De herinrichting van de kruising was het slotstuk van een flinke operatie om de hele Deldenerstraat op te knappen: “De afgelopen jaren is er erg veel gebeurd hier in de omgeving. Met name aan de Deldenerstraat, vanaf de Bornesestraat tot aan de Geerdinksweg. Het gaat niet alleen om de verkeersveiligheid en het wegdek zelf, maar ook om de riolering en de waterhuishouding”, zegt wethouder Gerard Gerrits.

Gescheiden riool

De riolering in het gebied is klimaatbestendig ingericht. Dat wil zeggen: het riool is van een gemengd stelsel omgetoverd in een systeem waarbij afvalwater en regenwater apart van elkaar wordt opgevangen en afgevoerd. Hierdoor wordt wateroverlast bij hevige buien voorkomen, omdat het regenwater via een aparte rioolbuis wordt afgevoerd naar de Berflobeek.

De parkeerplaats bij het Mitchamplein is groener geworden en ook zijn er groenvlakken ingericht langs de weg. Volgende week worden de laatste puntjes op de i gezet.

Mitchamplein 1twente
Het Mitchamplein heeft meer groen gekregen.
Beeld: 1Twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.