Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

FC Twente hoopt de Tighadouini van NAC Breda te zien te krijgen

288646 tt 1

FC Twente haalde deze zomer al vijf aanvallers. Adnane Tighadouini (24) is de volgende in de rij. Bij NAC Breda heeft hij al veel moois laten zien. Maar dat is wel een tijdje geleden. De Adnane Tighadouini van NAC: als ze die bij FC Twente nou eens zouden kunnen oppoetsen...

De eenvoudige Marokkaans international van de Veluwe heeft de potentie elke club onder de top in de eredivisie beter te maken. Een ouderwetse handenbinder, kan hij zijn. Balvast, technisch begaafd en altijd oog voor het avontuur. Je zou het haast vergeten, gezien zijn waslijst aan clubs, maar hij is nog maar 24 jaar. In de bloei van zijn voetballeven dus. Er is alleen een maar: het is alweer een tijdje geleden dat de liefhebbers de vleugelflitser van NAC hebben gezien. In het seizoen 2014/15 om precies te zijn. De prestaties in dat jaar leverden hem een prachtige transfer naar Malaga op, maar in de Primera Division smoorden zijn dribbels in de anonimiteit. Uiteindelijk bleef hij op tien duels steken.

Twijfels
Malaga verhuurde de buitenspeler aan Kayerispor in Turkije en vorig seizoen dook hij op bij de club waar hij de jeugdopleiding doorliep: Vitesse. Het werd geen onverdeeld succes. Tighadouini kwam zonder ritme in Arnhem aan en die fysieke achterstand wist hij niet weer weg te werken. Tighadouini wilde deze zomer graag door in het Gelredome, maar de club twijfelde aan zijn fitheid en er kwam geen tweede seizoen.

De grote vraag is nu: hoe fit is hij in de zomer van 2017, nu FC Twente hem heeft verlost van Malaga? De Enschedese club, die hem vorig jaar al wilde hebben, snakt naar kwaliteit en creativiteit, en eigenlijk moet die meerwaarde direct beschikbaar zijn. Op een tweede 'geval' Oussama Assaidi zit namelijk niemand te wachten. De Amsterdammer kwam in januari binnen, maar is eind augustus nog altijd niet in staat een volledige wedstrijd te spelen. En hoe zonde dat is, bleek afgelopen zaterdag wel toen Assaidi een half uurtje meedeed tegen VVV en meteen met afstand de beste aanvaller was.

Zelfde type spelers
Bij Twente hopen ze de komende maanden de Assaidi van Heerenveen en de Tighadouini van NAC te zien te krijgen. Het wordt interessant hoe trainer René Hake deze twee spelers in een elftal gaat krijgen, want de balvirtuozen renderen allebei het best op de linkervleugel. Assaidi kan weliswaar ook vanaf rechts spelen, maar op links zit er meer dreiging in zijn spel.

Met het huren van Tighadouini komt het aantal nieuwe aanvallers bij Twente inmiddels op vijf. Tel daar Assaidi, Dylan George, Jari Oosterwijk en wat talenten van ' Jong' nog eens bij op, en het mag duidelijk zijn dat het dringen wordt bij de elf tegen elf partijen op de trainingen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Ron Jonker
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.