Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Cavia Harry uit Enschede is een hit op Instagram

288695 Schermafbeelding 2017 08 24 om 223933

De cavia s van Linde Olde Olthof (23) uit Enschede zijn met 14.000 volgers een hit op Instagram. Laurens is rustig, en daarom een beter model, maar Harry heeft Linde s hart gestolen met zijn sprankelende karakter.

Op Instagram heten ze Lawrence en Harry, thuis bij Linde Olde Olthof (23) in Enschede gewoon Laurens en Harry op zijn Nederlands. De Engelse namen zijn nodig omdat hun Instagramaccount @guineapigture 14.000 volgers heeft, van over de hele wereld.

"Veel Amerikanen, maar ook mensen uit Duitsland en Frankrijk en ik krijg zelfs berichtjes in het Japans , vertelt Linde, die al sinds haar tiende cavia s fotografeert. Sinds eind 2015 plaatst ze die kiekjes ook op de sociaalnetwerksite Instagram.

Voor de studente natuurkunde aan de Universiteit Twente is het meer dan zomaar een hobby. "Normaal gesproken zie je ze altijd van boven, maar je leert een cavia pas kennen als je hem op ooghoogte ziet. Dan zie je de cavia echt, leer je zijn karakter kennen en zie je hoe die reageert op de spulletjes die ik heb klaargezet."

Cavia Harry bijvoorbeeld poseerde speciaal voor dit artikel in Tubantia-stijl. "Maar na de foto gooide Harry meteen de krant weg en de koffie om. Dat was heel grappig", vertelt Linde.

De attributen voor de fotosessies, zoals de krant, maakt Linde veelal zelf. Soms bestelt ze wat online. "In het begin maakte ik brilletjes van karton, later heb ik een bril speciaal op maat laten maken in Thailand. En ik vind weleens iets bij de Action. Laurens en Harry zijn al op de foto geweest in een op maat gemaakt tentje, aan tafeltjes, met heksenhoedjes of een miniwereldbol."

Sterke band met Harry
Online blijken de dierenplaatjes enorm aan de slaan. Harry is razend populair op Instagram, hoewel hij nog niet zo lang bij Linde is. "Harry is er pas afgelopen maart bij gekomen, toen mijn cavia Edward overleed", vertelt Linde. "Toch heb ik met Harry een iets betere band. Als ik thuiskom word ik enthousiast begroet en s ochtends fluit hij me uit bed. Wat heel fijn is, want ik heb daar altijd een beetje moeite mee."

Het poseren voor de foto vinden de cavia's meestal prima, soms moet Linde wat meer geduld hebben om een perfect plaatje te schieten. "Vooral Harry is nogal een druktemaker, die loopt graag rond. Een beetje een ADHD-cavia. Laurens is wat rustiger, en daarmee een wat beter fotomodel.

Mensen vinden het weleens gekke huisdieren voor een meisje van 23, vertelt de in Hengelo opgegroeide studente, maar zelf vindt ze zelf ontzettend gezellig. ,,Als ik thuiskom word ik enthousiast begroet. Bovendien zijn ze dol op knuffelen: in de winter leg ik ze samen in mijn nek, lekker warm. En ze eten graag. Liefst de hele dag door. De helft van de boodschappen die ik haal zijn voor hen. Mijn moeder noemt ze compostvaten: alles wat groen is gaat erin."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.