Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Moordaanslag met Stanley-mes gefilmd door camera Firezone Enschede

289449 790654

De moordaanslag die de 63-jarige Fareydun F. op zijn 57-jarige ex-vrouw pleegde, bij Firezone aan de Haaksbergerstraat in Enschede, is gefilmd door beveiligingscamera's van dat tankstation.

Te zien is dat de geboren Iraniër op 24 november met hoge snelheid is ingereden op de auto van zijn vroegere partner. Toen zij op de grond lag, wilde F. haar ontblote keel met een Stanley-mes doorsnijden.

Reddende engelAls een klant niet tussen beiden was gekomen, had de vrouw de aanslag niet overleefd. F. zou die 'reddende engel' met hetzelfde mes te lijf zijn gegaan en richting de keel van de man hebben gestoken. Ook zou hij de Enschedeër hebben bedreigd. De man, die anoniem wil blijven, meldde zich na een getuigenoproep bij de politie.

De verdachte wordt vervolgd voor de moordpoging op zijn ex-vrouw en een poging tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel bij de getuige. De Iraniër, die normaliter in Den Haag woont, is tot 7 september opgenomen in het Pieter Baan Centrum (PBC), werd deze dinsdag duidelijk in de rechtbank in Almelo.

In een vorige zitting drong Fereydun F. aan op bijstand van een tolk in de justitiekliniek in Utrecht. Eerdere gesprekken met gedragsdeskundigen zouden zonder vertaler zijn gevoerd.

De volgende zitting is dinsdag 14 november.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM - voorbeeldfoto: Christian van der Meij
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.