1Twente

1Twente genomineerd voor drie Lokale Media Awards

1Twente Enschede maakt drie keer kans op een Lokale Media Award. De omroep dingt mee in verschillende categorieën. Waarvan twee producties en één persoonlijke prijs.

De verzwegen wet

In de categorie Video is 1Twente genomineerd met de minidocumentaire 'De verzwegen wet' over de Vuurwerkramp in Enschede. Een gebeurtenis die, 22 jaar na dato, nog altijd de gemoederen bezighoudt in de stad. 1Twente onderzoekt een aantal van de meest prangende vragen. In deze documentaire gaat het over de vraag hoe de ramp heeft kunnen gebeuren. En daarmee over dé wet die de ramp had kunnen en moeten voorkomen. Een wet ook die in geen van de onderzoeken erna op tafel heeft gelegen.

1Twente Senior

In de categorie Innovatie is de omroep genomineerd met het project 1Twente Senior. Een samenwerking met het Twentehoes, de Oudheidkamer Twente en Livio, waarmee de Twentse taal bij inwoners van Enschedese verzorgingstehuizen wordt gebracht.

Negen weken lang zijn in twee locaties van Livio placemats gebruikt bij de maaltijd waarop Twentse woorden, verhalen, uitdrukkingen én video's staan. Door het scannen van een qr-code konden door 1Twente geproduceerde video's over de Twentse taal worden bekeken. Video's die eerder te zien waren in het Twents Kwartearken; een vaste rubriek in de dagelijkse nieuwsshow 1Twente Vandaag. Bewoners krijgen bij het scannen vaak hulp van kinderen of kleinkinderen en raken dan in gesprek over de Twentse taal.

Presentatietalent Emma de Nooij

1Twente-stagiaire Emma de Nooij is genomineerd als presentatietalent. De 19-jarige Oldenzaalse wil de nieuwe Eva Jinek worden en is geen onbekende in de mediawereld. Zo maakte ze bij de landelijke verkiezingen van 2021 een (video)campagne om jongeren naar de stembus te trekken. Ook met haar huidige presenteerklussen wil ze jongeren interesseren voor de politiek.

Tijdens haar stageperiode bij 1Twente heeft ze rondom de gemeenteraadsverkiezingen dan ook veel presentatietaken op zich genomen. Ze ging de stad in om letterlijk de stem van de Enschedese inwoners te peilen in 'Stem van de stad'.

icon_main_info_white_glyph

Over de Lokale Media Awards

De Lokale Media Awards zijn de prijzen van en voor de lokale publieke omroep. Het laat zien wat lokale omroepen te bieden hebben op het gebied van organisatie, content en talent. Op 10 juni 2022 worden de Lokale Media Awards live uitgereikt in Beeld en Geluid in Hilversum.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.