Verkeer
Stuur appje
Zoek

Beeldend kunstenaar Lara Vos creëert sculpturen in haar woon-werkatelier in Hengelo

Beeldend kunstenaar Lara Vos maakt van een stuk oud koper of gebruikt metaal prachtige sculpturen. Al ruim een anderhalf jaar woont en werkt ze in haar atelier aan de Nieuwstraat in Hengelo, een oud winkelpand dat door woningbouwvereniging Welbions is opgeknapt.

'Een heerlijk plekje"

Woningbouwvereniging Welbions verbouwde drie winkelpanden tot woon-werkunits aan de Nieuwstraat in Hengelo. Lara Vos is één van de drie creatieve ondernemers die daar haar plekje heeft gevonden. Inmiddels woon en werkt ze er al anderhalf jaar. “Eén van de grootste voordelen aan deze locatie is dat het midden in het centrum van Hengelo ligt, een heerlijk plekje. Tijdens de marktdagen merk je ook echt dat het gezellig druk wordt bij mijn atelier, veel mensen wandelen even langs mijn etalage of komen gezellig binnen”.

““Wat echt kenmerkend aan mijn werk is, is dat het een soort oer-uitstraling heeft, doordat ik mijn werken een wat oude uitstraling geef.”

Woon-werkatelier

Lara woont samen met haar twee kinderen van 13 en 14 jaar in het pand. “Mijn kinderen hebben soms wat moeite met het woon-werkatelier, de privacy is minder en het is veel kleiner wonen als hoe we voorheen woonden. De kinderen zijn hier 4 van de 14 dagen, wat maakt dat het op deze manier gelukkig prima voor hen is, bovenal zitten we midden in het centrum wat voor hen een ​toplocatie is,” vertelt Vos.

'In een F-16 richting Texas'

Voordat Lara terecht kwam in Hengelo heeft ze een hele avontuurlijke reis afgelegd. “Ik heb eerst 2 jaar Designacademie gestudeerd in Eindhoven, daar leerde ik mijn toenmalige man kennen, hij was piloot. Voordat ik het wist vlogen we samen in de F-16 richting Texas. Ik heb hier zo’n 4 jaar gewoond en Fine Art Department gestudeerd. Het was echt een fantastische tijd, waarin ik superveel ontdekt en geleerd heb”.

Sculpturen

Eén van de dingen die Lara in Texas geleerd heeft, is het maken van sculpturen. Ze maakt de sculpturen al zo’n 27 jaar en haalt haar inspiratie zoal uit de schedels van rammen, stieren en antilopen. “Wat echt kenmerkend aan mijn werk is, is dat het een soort ‘oer’ uitstraling heeft, doordat ik mijn werken een wat oude uitstraling geef. Ik vind het echt heerlijk om al die creaties te maken, het geeft me zo’n ontspannend gevoel”.

Toekomst

“Ik weet natuurlijk nooit precies hoe mijn toekomst eruit gaat zien,” vertelt de kunstenaar, maar ik ben wel van plan mijn hele leven lang de mooie sculpturen te blijven maken. En het fijne aan dit plekje waar ik nu zit is dat ik er nooit meer weg hoef”.

Laravos still 1twente
“Ik weet natuurlijk nooit precies hoe mijn toekomst eruit gaat zien,” vertelt de kunstenaar, maar ik ben wel van plan mijn hele leven lang de mooie sculpturen te blijven maken"
Beeld: 1Twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.