Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Vijf overlastgevers in Enschede krijgen gebiedsverboden opgelegd

DSCF1338
De overlastgevers zijn voorlopig niet welkom in de Enschedese binnenstad
Beeld: Henk ten Harkel

Vijf personen mogen voorlopig de binnenstad van Enschede en een aantal omliggende gebieden niet meer bezoeken. Zij kregen door burgemeester Roelof Bleker gebiedsverboden opgelegd, omdat zij ernstige en herhaaldelijke overlast veroorzaakten in de binnenstad. De verboden gaan per direct in en gelden voor een periode van ten minste drie maanden.

De vijf overlastgevers vertoonden zeer regelmatig ernstig en hinderlijk gedrag in het centrum van Enschede, blijkt uit politieregistraties. Vanwege diverse overtredingen van de Algemene Plaatselijke Verordening heeft de burgemeester besloten de verboden op te leggen.

Gebieden

Dat betekent dat zij drie maanden lang niet meer welkom zijn in de binnenstad van Enschede en op een aantal plekken buiten het centrum. Daarbij gaat het onder meer om het Stationsgebied, het gebied rond de Performance Factory en het Boerenkerkhof. Als de overlastgevers het gebiedsverbod schenden, wordt het verbod verlengd met nog eens drie maanden.

Twaalf personen

Sinds 1 februari 2022 heeft burgemeester Roelof Bleker tot op heden aan twaalf overlastgevers een gebiedsverbod opgelegd voor de binnenstad van Enschede. “De binnenstad van Enschede is de huiskamer van onze stad, waar mensen in een plezierige sfeer elkaar kunnen ontmoeten, kunnen winkelen en kunnen ontspannen. Om de sfeer plezierig te houden, treden politie en gemeente op tegen overlastgevers”, aldus burgemeester Bleker.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.