Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Samantha uit Enschede wil Sint Maarten helpen met 25.000 zaklampen

291772 Samantha

Een groot gedeelte van Sint Maarten is door orkaan Irma compleet verwoest. Samantha Jane uit Enschede wil de bewoners helpen en heeft een inzamelingsactie op touw gezet. Ze vraagt niet om geld, maar om zaklampen met batterijen.

Dierentuinen zijn compleet weggevaagd, huizen zijn ingestort en het vliegveld is onbereikbaar. De beelden schokten ook Samantha. "Mijn goede vriend José is er geboren en heeft daar nog veel familieleden wonen. Hij heeft voor de orkaan zijn oma gesproken, maar daarna is er geen contact meer geweest."

InzamelingsactieHet tweetal wilde direct iets voor de mensen op Sint-Maarten betekenen. "Overheidsinstanties zorgen voor drinkwater en kleding, dus we zijn gaan brainstormen wat ze nog meer goed kunnen gebruiken." Uiteindelijk kwamen ze uit bij zaklampen. "Alles ligt plat en er is geen elektriciteit meer. Met zaklampen kunnen ze ook in de avond doorgaan met het zoeken naar mensen en dieren in nood."

Samantha vraagt heel Nederland om massaal zaklampen naar haar toe te sturen. "We willen er 25.000 inzamelen. Er wonen ruim 33.000 mensen op Sint Maarten, dus dit lijkt ons een goed aantal." Hoe de apparaten naar het eiland worden gebracht? "We schakelen de media en de overheid in. Ik heb ook een lijntje uitstaan bij defensie, dus dat moet goedkomen. Laten we ze eerst maar eens inzamelen."

Promotie
Donderdagmiddag lanceerde Samantha de Facebookpagina 'Zaklampen voor Sint Maarten'. Veel likes heeft de pagina nog niet, maar de Enschedese doet er alles aan om haar pagina zoveel mogelijk te promoten. "Ik ben flyers aan het uitprinten en ga die in winkelcentra ophangen. Ook ben ik op de school van mijn dochter geweest. Ik heb de kinderen gevraagd om zaklantarens mee te nemen."

Wie Samantha en José wil helpen kan alle informatie vinden op de Facebook-pagina Zaklampen voor Sint Maarten. Hier zijn ook de adresgegevens te vinden waar de zaklampen naartoe gestuurd kunnen worden.
© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM - foto: Samantha Facebook
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.