Verkeer
Stuur appje
Zoek

Kampioenswagen kantelt in Losser, vier gewonden naar ziekenhuis

Ongeval losser platte kar NU Dennis Bakker
Bij een ongeval met een platte kar in Losser zijn vanavond meerdere gewonden gevallen
Beeld: News United / Dennis Bakker

In Losser is een huifkar achter een trekker vanavond gekanteld. Zeker vier gewonden zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Hulpdiensten kwamen massaal ter plekke.

Het derde voetbalelftal van KVV Losser, dat vanmiddag kampioen werd, maakte tijdens de festiviteiten een rondtocht door het dorp. Aan de Havezatensingel ging het rond half negen echter helemaal mis toen de kar een bocht nam.

Vier personen zijn afgevoerd met de ambulance, het is onduidelijk wat hun letsel is. Op straat werden de andere gewonden behandeld en een deel van hen kon zelf door naar de huisartsenpost. Op het moment dat de kar kantelde, zaten ongeveer twintig mensen op de kar.

Tien ambulances, twee heli's

In totaal kwamen tien ambulances en twee traumahelikopters ter plekke, onder meer uit Gelderland en Duitsland. Een groot gebied rondom de Havezatensingel is afgezet, de politie is bezig met een onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Waarnemend burgemeester Kok zegt enorm geschrokken te zijn door het ongeluk. "We leven enorm mee met de gewonden, hun families, de clubleden en andere betrokkenen. Grote dank aan de hulpdiensten, ook de hulpdiensten uit Duitsland, die snel in actie zijn gekomen", zegt hij in een verklaring op de website van de gemeente Losser.

KVV Losser

"Het kampioensfeest van ons zaterdag 3 elftal is wel heel abrupt beëindigd door een ongeluk. Gelukkig kunnen we meedelen dat de meeste leden inmiddels samen met ons in de kantine zitten", staat te lezen op de Facebookpagina van KVV Losser. "Er zijn helaas ook een paar leden naar het ziekenhuis gegaan en worden daar goed verzorgd. We leven met hen en hun families mee en wensen hen veel beterschap!"

Richtlijnen

Het is bij wet verboden om mensen op een open aanhanger te vervoeren. Toch was een rondrit op een kar door het dorp lange tijd een gewoonte na het behalen van een kampioenschap. Nadat het echter meerdere keren mis ging, werden de richtlijnen aangescherpt en ging de kar op de meeste plekken in de ban.

Ook in onze provincie ging het al eerder helemaal mis. In 2013 kwam een supporter van IJVV uit IJsselmuiden zelfs om het leven bij het promotiefeest van de vereniging.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.