FC Twente Vrouwen voor de achtste keer landskampioen na zege op Ajax

FC TWENTE VROUWEN KAMPIOEN 2021 2022 FOTO BAS EVERHARD FC TWENTE MEDIA4
Suzanne Giesen, Renate Jansen en Anna-Lena Stolze poseren met de schaal
Beeld: Bas Everhard / FC Twente Media

FC Twente Vrouwen heeft zich opnieuw gekroond tot kampioen van Nederland. De ploeg uit Enschede kon de schaal alleen bij een Amsterdams wonder nog mislopen, maar zover kwam het niet. FC Twente leek op een nederlaag af te stevenen, maar kantelde het duel in de laatste tien minuten: 2-3.

Na de zege van vorige week op PSV wist FC Twente het al: net als vorig seizoen zou de titel naar de Tukkers gaan. In de hoofdstad mocht de ploeg van scheidend trainer Robert de Pauw zelfs met 9-0 verliezen. En dus het kon het kampioensfeest tot in de puntjes worden voorbereid.

Aan elkaar gewaagd

Op De Toekomst deden beide ploegen weinig voor elkaar onder, zoals het gehele seizoen het geval was. Ajax wist voor de rust twee keer het net te vinden, dankzij treffers van Romee Leuchter en Chasity Grant.

Namens FC Twente deed Anna-Lena Stolze aan het begin van de tweede helft wat terug en dat bleek de opmaat naar een late ommekeer. In de laatste tien minuten van de wedstrijd sloeg de ploeg van De Pauw nog tweemaal toe via Elena Dhont en Kim Everaerts.

'Rust in de groep'

Niemand die er om maalde aan Twentse zijde. Na een stroeve start ging het gek genoeg lopen bij FC Twente toen De Pauw eerder dit seizoen bekendmaakte dat hij zou vertrekken. Het zorgde naar eigen zeggen voor een bepaalde rust in de groep, dat er uiteindelijk toe leidde dat FC Twente maar liefst twintig duels op rij ongeslagen bleef en het kampioenschap soeverein binnenhaalde.