Verkeer
Stuur appje
Zoek

Het succesvolle seizoen van FC Twente

FC Twente sloot zondagmiddag een succesvol seizoen af met een overwinning in de Kuip tegen Feyenoord. Een speelronde eerder, wisten de Enschedeërs zich al verzekerd van de vierde plek en daarmee rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal. Ver boven de verwachting van de club om in ieder geval in de top 10 te eindigen dit seizoen.

Jeroen Grueter, NOS-verslaggever van dienst zondag in de Kuip, vatte het treffend samen: "FC Twente heeft dit seizoen weliswaar boven verwachting gepresteerd, maar niet boven hun stand geleefd." Het is een lezing waar hoofdtrainer Ron Jans zich prima in kan vinden.

Verdiende vierde plek

De oefenmeester vindt de behaalde vierde plek volledig terecht en dan met name vanwege de tweede seizoenshelft. FC Twente stond in de winterstop ook vierde, maar waar Jans die notering toen vooral op basis van vechtlust behaald vond, is dat in de tweede helft van het seizoen anders. "We hebben het echt verdiend," aldus de trainer. "En dat kun je niet alleen zien aan het aantal punten en het aantal goals en tegengoals, maar ook aan het spel."

Kijk het hele interview met Ron Jans bovenin dit artikel, waarin hij het succes achter de vierde plek bespreekt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.