Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

VIDEO Bonhoeffer College tackelt pestproblematiek met workshops

292757 820480

Vanaf het grote scherm in de aula van het Bonhoeffer College aan de Geessinkweg kijkt Tim Ribberink met grote ogen de zaal in. Het is de foto van zijn rouwadvertentie. Op 20-jarige leeftijd pleegde de jongen uit Tilligte op 1 november 2012 zelfmoord.

Hij kon niet langer tegen het pesten en treiteren dat hem vanaf zijn jongste jaren was overkomen. Uit landelijk onderzoek blijkt dat in een klas van 27 leerlingen gemiddeld drie kinderen worden gepest. Vooral jongens pesten vaak: twee keer zoveel als meisjes. Onder pesten valt bijvoorbeeld schelden, roddelen, vervelende berichtjes sturen, iets afpakken, spugen of iemand buitensluiten.

WorkshopDe leerlingen worden deze ochtend meegenomen in een interactieve workshop om aandacht te vragen voor pesten en de gevolgen die pestgedrag kunnen hebben op het leven. Aan de hand van prikkelende stellingen over pesten mogen de leerlingen kiezen of ze het er mee eens zijn of niet.
'Bewustmaken is cruciaal'Locatiedirecteur van het Bonhoeffer Joyce Ottenhof benadrukt het belang van aandacht voor pesten. ,,Juist op het voortgezet onderwijs is het cruciaal om de leerlingen bewust te maken van de gevaren. Ze komen meer en meer in aanraking met social media en we hebben het over pubers." Reporters van TV Enschede brachten de workshop in beeld. Bekijk die video hierboven terug.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM - foto: Frans Nikkels
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.