Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
112

Opnieuw crasht auto op Oliemolensingel Enschede, buurt wil maatregelen

Opnieuw crasht auto op Oliemolensingel Enschede News United Dennis Bakker
Ravage na crash op de Oliemolensinge
Beeld: News United / Dennis Bakker

Bewoners van de Oliemolensingel in Enschede willen dat er maatregelen komen om de weg veiliger te maken. De afgelopen nacht crashte er een auto. Bij het eenzijdige ongeluk raakten drie geparkeerde auto's in de straat beschadigd. Er vielen geen gewonden

Rond middernacht vloog een BMW uit de bocht op de Oliemolensingel. De auto had genoeg snelheid om eerst over de middenberm te vliegen en daarna zo'n honderd meter verderop tegen twee auto's te botsten. Door de klap werd nog een andere geparkeerde auto weggeslingerd. De crash veroorzaakte een grote ravage.

Bewoners zijn het zat

De auto is weggesleept, onder meer voor verder politieonderzoek. Buurtbewoners die wakker werden van de klap kwamen naar de ravage op de weg kijken en vertelden dat ze het zat zijn dat steeds hun auto's beschadigd raken bij eenzijdige ongelukken op de singel. Ze willen maatregelen.

'Racebaan'

De bewoners eisen dat de gemeente de weg zo verandert dat daar niet meer hard kan worden gereden. Volgens de omwonenden is de weg nu een 'racebaan'. Ze zitten meerdere keren per week rechtop in bed zeggen ze als er weer een automobilist voorbij komt scheuren. Afgelopen december en maart gebeurden vergelijkbare ongelukken op de Oliemolensingel.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.