Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

VIDEO Op deze plekken in Enschede wordt het meeste afval gedumpt

293669 Afvallll

Of hij heeft getwijfeld of diftar wel het juiste afvalsysteem is voor Enschede? Wethouder Hans van Agteren schudt zijn hoofd. Geen moment. Diftar is een groot succes , zegt Van Agteren. Er is nu al 120 procent meer plastic en verpakkingen opgehaald dan vorig jaar. Er is geen stad in Nederland die het wat dat betreft zo goed doet als Enschede.

De wethouder heeft het over afvalscheiding. Enschedeërs zijn sinds 1 januari veel meer gaan scheiden. Dat is goed, zegt Van Agteren, vooral voor het milieu. Nadeel is dat er meer afval naast containers op afvalpleinen of op straat wordt gezet. Het zijn vooral zakken plasticafval en het gebeurt vooral op plekken met veel hoogbouw. Die mensen hebben vaak geen schuur of garage waar ze hun plastic kwijt kunnen.

Extra containersDe gemeente hoopt afvaloverlast tot een minimum te beperken door in sneltreinvaart extra containers te plaatsen. In november is die actie afgerond, maar de eerste resultaten zijn volgens Van Agteren hoopvol. Hij zegt dat er de laatste weken op zondag veel minder bijgeplaatst afval door Twente Milieu is opgehaald. En we gaan desnoods de deuren langs om mensen persoonlijk uit te leggen dat het de bedoeling is dat plasticafval in de oranje bakken wordt gegooid.


Meldpunt diftarMeldpunt Diftar (een initiatief van De Twentsche Courant Tubantia en TV Enschede FM) telt inmiddels meer dan 250 foto s. Het digitale meldpunt voor foto s van afvaldump in Enschede is ruim twee weken geleden begonnen. U kunt nog steeds uw foto's insturen. In de infographic hieronder valt te zien waar in Enschede het meeste afval op straat is gezien. Reporters van TV Enschede bezochten de wijk Transburg en spraken met voorzitter van de wijkraad Daniëlle de Vries en journalist Wilco Louwes over de resultaten. Bekijk de video hierboven terug.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM - foto Wilco Louwes
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.