Hengelo
Video

Hengelose Mandy Blom (19) gedrogeerd met naald tijdens het uitgaan: “Maand later nog steeds last”

De Hengelose Mandy Blom dacht een maand geleden in het centrum van haar woonplaats leuk uit te gaan met vrienden, maar de avond eindigde in een nachtmerrie. De 19-jarige werd stiekem gedrogeerd met een injectienaald. Dit maakte ze bekend op TikTok. Ze plaatste daarbij een video waarop ze is te zien voordat ze uitging en daarna dat ze in het ziekenhuis ligt. Het fenomeen ‘needle spiking’ is een nieuw probleem in het uitgaansleven. Het is overgewaaid uit Engeland en Frankrijk waar het vaker voorkomt.

Horrornacht

Mandy ging op 27 maart uit met vrienden toen het drama zich voordeed. De Hengelose kan zich niets meer herinneren: “Opeens ging het lichtje uit. Ik heb via vrienden gehoord wat ik die avond allemaal heb gedaan. In de club werd ik heel agressief en ben ik op het toilet knock-out gegaan. Daarna ben ik op een kruk gezet en werd er gevraagd of ik normaal kon doen. Anders zou ik de kroeg uitgezet worden”, meldt Mandy. Dat laatste gebeurde en zo kwam ze met haar vrienden op straat terecht, waar ze door de politie werd meegenomen.

“Ik ben thuis naar bed gegaan en werd de volgende dag wakker. Ik viel vervolgens van de trap en ben onderaan de trap gevonden. De ambulance was er heel snel.” In de ziekenwagen zagen de verplegers al snel een prikpunt op haar been. Ze concludeerden dat Mandy was gedrogeerd. “In het ziekenhuis kwam ik weer een beetje bij en kon ik de schade opnemen. Sindsdien slaap ik bijna niet meer.”

icon_main_info_white_glyph

Needle Spiking

Needle Spiking is het inspuiten van GHB of verschillende typen benzodiazepine. Benzodiazepine is een stof die je suf en slaperig maakt en kan makkelijk in nietsvermoedende slachtoffers gespoten worden. Over de daders is nog vrijwel niets bekend, omdat er weinig tot geen aanhoudingen verricht zijn in lopende zaken. Mocht dit gebeuren raadpleeg dan zo snel mogelijk de huisarts.

Langdurige schade

“Het is nu een maand geleden en ik heb er nog steeds last van. Ik kan niet meer op niveau sporten en kan amper op mijn rug liggen”, zegt de Hengelose. Ook haar studie heeft onder het incident te lijden: “Het is nog niet zeker of ik dit jaar haal. Ik heb veel gemist en mijn concentratie is nog niet wat het was.”

TikTok

De Hengelose probeert nu anderen te helpen die hetzelfde hebben meegemaakt. Ze plaatste een video op TikTok van vlak voordat ze op stap ging, en vanaf dat ze in het ziekenhuis ligt. De video is inmiddels 617.000 keer bekeken er ongeveer 3.000 kijkers reageerden.

Foto Mandy Blom ziekenhuis
Mandy tijdens de opname in het ziekenhuis © Mandy Blom

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.