Hengeloos Peil

Volop G-hockey bij Hockey Club Twente tijdens Special Olympics: 'Supervet dat al die spelers naar onze club komen’

Over een krappe maand barst de Special Olympics los, het sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. De spelen gaan 10, 11 en 12 juni van start in verschillende Twentse steden en dorpen, waaronder Hengelo en Enschede. Het hockeytoernooi wordt gehouden bij Hockey Club Twente in Hengelo.

‘Supervet’

Lianne Koster, trainster van het G-team Hockey Club Twente, en Ralph Esser, speler van het Nederlands team G-Hockey kijken uit naar het evenement. In juni mag de 24-jarige Ralph Esser zich samen met zijn team bewijzen tijdens de Special Olympics. Er komen zo’n 300 hockeyers, bestaand uit 40 teams, uit het hele land naar regio Twente. Ralph heeft er heel veel zin in: “Ik vind het supervet dat al die spelers uit het hele land naar onze club komen, dat is echt heel gaaf," zei hij in het programma Hengeloos Peil.

Puur genieten

Lianne Koster is trainster bij het hockeyteam van Ralph: “Het trainen van het team is echt een uurtje puur genieten. Het is zo fijn om te zien dat ze zich zo goed inzetten en plezier hebben op het veld, daar geniet ik alleen maar van. We zijn momenteel ook heel hard aan het trainen voor de Olympics, waar we onwijs veel zin in hebben”.

icon_main_quote_red_glyph

‘Training geven aan het G-team is echt een uurtje puur genieten’

Lianne Koster, trainster van het G-team Hockey Club Twente

Olympisch dorp

Tijdens de Special Olympics is er op de Campus van Universiteit Twente een Olympisch dorp opgezet, waar alle sporters tijden de spelen mogen verblijven. Ook Ralph en zijn team zijn daar tijdens de spelen te vinden. “Het lijkt me superleuk om met mijn team een paar dagen te verblijven in het dorp, ik ga ervan uit dat het heel gezellig wordt,” vertelt de hockeyer enthousiast.

Bekendheid van G-sport

Lianne is heel blij dat er deze periode veel aandacht wordt besteed aan G-sport, en dat mag volgens haar nog meer gebeuren: “Het is superfijn dat G-sport nu even op de kaart gezet wordt. Ik hoop dat hier nog meer aandacht aan besteed wordt, zodat G-sport alleen maar kan groeien. Bij Hockey Club Twente zijn we nu met 20 G-sporters, wat al vrij veel is, het zou fantastisch zijn als dit aantal alleen maar groter wordt”.

Tn g hockey lianne koster ralph esser
Lianne Koster, trainster van het G-team Hockey Club Twente en Ralph Esser, speler van het Nederlands team G-Hockey © 1Twente
icon_main_quote_red_glyph

"Mijn droom is om uiteindelijk ooit mee te spelen aan een WK hockeytoernooi, wie weet komt die droom ooit nog uit”

Ralph Esser

Nationaal team

Ralph speelt heeft ook al drie EK's meegespeeld bij het Nationaal team: “Vlak na de special Olympics heb ik weer een EK met het Nationale team. Ik zie de Olympics dan ook eigenlijk meer als een ‘voorbereiding’, maar ik ga zeker vlammen tijdens de spelen. Mijn droom is om uiteindelijk ooit mee te spelen aan een WK hockeytoernooi, wie weet komt die droom ooit nog uit”.

icon_main_info_white_glyph

Special Olympics

Special Olympics Nederland is dé sportorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Naast de vele gezondheidsvoordelen geeft Special Olympics de sporters een kans om te stralen op een podium. Een podium die hen meer zelfrespect en zelfvertrouwen geeft. Dit jaar worden de Special Olympics Nationale Spelen gehouden in Twente. In 14 Twentse gemeenten worden 25 sporttoernooien georganiseerd.Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.