Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Buitenbad Twentebad Hengelo dicht vanwege personeelstekort: "Hopelijk kunnen we eind mei open."

Slecht nieuws voor zwemfanaten in Hengelo en omgeving: buiten zwemmen in het Twentebad is nog even niet aan de orde. De temperatuur is al een tijdje aan de hoge kant, maar toch stelt het Twentebad alleen het binnengedeelte beschikbaar voor bezoekers en dat is vanwege een gebrek aan personeel. De directie verwacht dat er eind deze maand weer genoeg mankracht is om open te gaan.

Aquadrome

In navolging van het Enschedese Aquadrome houdt ook het Twentebad het buitenbad dicht. Tijdens de coronacrisis was het Hengelose bad lange tijd dicht. In deze periode is het aantal werknemers gekrompen en nu het zwembad weer open is, zorgt dit voor problemen. Vooral het gebrek aan zweminstructeurs blijkt lastig op te vangen. "Veel van hen hebben inmiddels iets anders en komen dus niet terug. Dit probleem speelt bij veel meer sportbedrijven", vertelt manager Ilija Melisie.

63125 Twentebad
Voor waterpret in het buitenbad moet in elk geval gewacht worden tot het einde van de maand
Beeld: 1Twente

Opleiden

Er moet worden gezocht naar een oplossing nu de oude zweminstructeurs niet terugkeren, geeft Melisie aan. Het Twentebad hoopt de oplossing te vinden bij de jeugd. "We zijn flink wat jongeren aan het opleiden", zegt Melisie. "We hebben anderhalf fte* aan vast en anderhalf fte aan flexibel personeel nodig."

Aquadrome

De mensen die graag in het Hengelose buitenbad hadden willen zwemmen, kunnen ook niet in Enschede terecht. Het Aquadrome maakte namelijk al een maand geleden de keuze om alleen het binnenbad open te houden. Aan een tekort aan personeel ligt dit hier niet. Het buitenbad van het Aquadrome blijft dicht vanwege de hoge energieprijs. De kans is groot dat dat bad de hele zomer dichtblijft.

*Fte staat voor 'fulltime-equivalent’. 1 fte staat voor 1 werknemer die fulltime een volledige werkweek draait.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.